van der Horst

24H Daytona: lekke banden bij Acura, Martin uitgeschakeld

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
In West-Europa is het inmiddels voorbij middernacht, maar in Daytona is het nog even wachten op de zonsondergang. Met nog iets minder dan twintig uren te gaan is de #10 Acura van titelverdediger Wayne Taylor Racing het slachtoffer geworden van een lekke band, waardoor de auto van onder meer Will Stevens twee ronden heeft verloren. Ook de andere Acura kreeg te kampen met lek rubber. Maxime Martin, een van onze landgenoten in GTD Pro, zag hoe zijn teamgenoot Alex Riberas (#23 Aston Martin) in de muur belandde.
De lekke banden bij Acura brachten de Cadillac naar voren. De hoofdrol is voorlopig weggelegd voor Chip Ganassi Racing, met Renger van der Zande die het peloton aanvoert en bovendien de snelste wedstrijdronde heeft neergezet. Zes van de zeven DPi-wagens racen nog altijd in dezelfde ronde van elkaar, aangezien de Acura van Wayne Taylor Racing dus twee ronden heeft laten liggen door een lekke band in de eerste bocht van het Amerikaanse circuit.
Belgen vallen weg in GTD Pro
Slecht nieuws voor de zwart-geel-rode delegatie in GTD Pro. De Aston Martin van onder meer Maxime Martin verdween uit de wedstrijd na een crash van Alex Riberas, waarbij ook een van de Duqueine M30 - D08 van Mühlner Motorsports America betrokken was.

Ook Alessio Picariello (#79 Weathertech Racing Porsche 911 GT3) mag de overwinning vergeten, onder meer na twee bestraffingen, maar vooral omdat de bolide van onze landgenoot nu al een hele tijd in de pits geblokkeerd staat. Laurens Vanthoor (#2 KCMG Porsche) is zo de enige Belg die nog mag dromen van een Rolex-horloge.

Ferrari 488 GT3 - Risi Competizione
Ferrari 488 GT3 - Risi Competizione
De strijd in GTD Pro is trouwens om van te smullen, met Porsche, Lexus, Ferrari, Corvette, Lamborghini en Mercedes, die allen kans blijven maken op de hoogste podiumtrede. Na vier uur wedstrijd is de leiding voor de Ferrari 488 GT3 van Risi Competizione, de auto van onder meer wereldkampioen James Calado.

Slecht nieuws tot slot ook voor Ugo de Wilde (#26 Duqueine M30 - D08 Mühlner Motorsports America), die teruggevallen is naar de zevende plek in de LMP3-klasse, op twee à drie ronden van de leiders.

Foto's: Wayne Taylor RacingDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zaterdag 29 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rolex 24 at Daytona.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons