van der Horst

24H Daytona: Na 18 uur: Acura 1-2, Laurens Vanthoor op volle toeren

Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Wayne Taylor Racing - Acura ARX-05
Achttien uur zitten er op in de 24 Hours Daytona en dat betekent dat er nog eens punten uitgereikt werden voor de IMSA Michelin Endurance Cup. Na tweemaal Cadillac was het nu de beurt aan Acura, waar Wayne Taylor Racing met Meyer Shank Racing de kopposities bezetten, om maximaal te scoren. Al blijven er nog maar vier kanshebbers over voor de algemene winst nadat de tweede Chip Ganassi Racing problemen kende. Ondertussen nam Laurens Vanthoor plaats achter het stuur van de KCMG Porsche en hij reed los naar de koppositie van GTD Pro.
Na de Cadillacs van Action Express Racing en Chip Ganassi Racing #01, moest nu ook de #02 hun hoop op winst opbergen. Earl Bamber bracht de Cadillac binnen en het bleek dat die nog steeds problemen kende met de benzinedruk. Het team kon de schade repareren, maar ziet op tegen een achterstand van 29 ronden. Hierdoor blijven beide Acura's en de Cadillacs van Action Express Racing en JDC-Miller Motorsports over voor de strijd om winst.

In LMP2 blijft het nog steeds spannend, waarbij Tower Motorsports nu met Ferdinand Habsburg het voortouw nam op het exemplaar van Racing Team Nederland. DragonSpeed USA blijft ook nog steeds in de buurt op een derde plaats, terwijl de PR1/Mathiasen Motorsports Oreca zich terug in dezelfde ronde geknokt heeft. De Riley Motorsports Ligier blijft nog steeds de koppositie behouden in LMP3, maar ziet wel de CORE Autosport Ligier terugkomen tot in dezelfde ronde omwille van reparaties aan de wagen tijdens de laatste pitstop. 
Laurens Vanthoor op volle toeren
Net na zestien uur nam Laurens Vanthoor het stuur over in de KCMG Porsche en dat zal de tegenstand in GTD Pro geweten hebben. De Hasselaar schoot uit de startblokken en reed op enkele ronden tijd prompt richting de leiding van de klasse. Ondertussen heeft hij het stuur overgegeven aan Patrick Pilet, die zowel de Pfaff Motorsports Porsche als de Risi Competizione Ferrari op redelijke afstand achter zich heeft. Wel zijn we nog iemand vooraan kwijt gespeeld. De WeatherTech Racing Mercedes kampte met een lek, waardoor er stoom uit de wagen kwam. De schade aan de motor was te groot om te repareren, met een opgave tot gevolg.

Hoewel er vijf wagens binnen dezelfde ronde zitten, is het vooral de Inception Racing McLaren en de Wright Motorsports Porsche die met elkaar wedijveren om de koppositie in GTD. Al kon de AF Corse Ferrari zich even naar de koppositie hijsen op het wedstrijduur nadat eerste beide wagens de pits opzochten. Met nog zes uur te gaan blijven er nog veel gegadigden over voor de ereplaatsten terwijl er nog maar een tiental wagens van de 61 deelnemers de handdoek in de ring moest gooien.

Foto: Wayne Taylor RacingDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 30 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Riyadh 2.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons