van der Horst

24H Le Mans: Vier Belgen op de voorlopige deelnemerslijst

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
De ACO heeft een voorlopige deelnemerslijst voor de 24 Heures du Mans vrij gegeven, daarop staan 62 wagens. Daarnaast is er nog een reservelijst met daarop nog zes bolides. Onder de rijders tellen we voorlopig vier landgenoten, Laurens Vanthoor, Dries Vanthoor, Sarah Bovy en Jean Glorieux.
  • Powercars
Geen verrassingen in de topklasse, de Hypercars met slechts vijf inschrijvingen, twee Toyota’s, twee Glickenhaus’ en één Alpine. De LMP2 klasse groeit nog steeds aan met 27 wagens, op één na, een Ligier, allemaal Oreca’s. Geen G-Drive Racing in die klasse maar alle regelmatige deelnemers aan het WEC tekenen present. België wordt er vertegenwoordigd door Team WRT dat niet minder dan drie wagens inzet waarvan één waarop Dries Vanthoor uitkomt. Op de Oreca van het Luxemburgse DKR Engineering neemt Jean Glorieux plaats.

Porsche GT Team - Porsche 911 RSR-19
Porsche GT Team - Porsche 911 RSR-19
Het deelnemersveld in de GTE Pro klasse groeit aan tot zeven stuks met de inzet van een extra Corvette door Corvette Racing en met de komst van een Ferrari voor Riley Motorsports. De GTE Am klasse telt 23 wagens met naast een hoop Ferrari’s en Porsches ook drie Aston Martins Vantage? In die klasse vinden we Sarah Bovy terug die uitkomt op de Ferrari van Iron Dames samen met Rahel Frey en Michele Gatting. De reservelijst telt zes wagens, drie LMP2's en drie wagens uit de GTE Am klasse.

Foto: TOYOTA GAZOO Racing WEC & Porsche AG

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 10 maart 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons