van der Horst

24H Spa: Andrea Caldarelli - "Meer dan alleen een polepositie"

Andrea Caldarelli (#6 Orange 1 K-Pax Racing)
Andrea Caldarelli (#6 Orange 1 K-Pax Racing)
Andrea Caldarelli mag zichzelf de polesitter noemen van de 24 Hours of Spa 2022. De Italiaanse fabrieksrijder van Lamborghini, die onlangs werd aangekondigd als LMDh-rijder voor het merk uit Sant'Agata Bolognese, realiseerde een nieuw ronderecord op het circuit van Spa-Francorchamps en droomt uiteraard van de overwinning. Dit was zijn reactie.
Andrea Caldarelli over de pech van de voorbije jaren:
"We dromen inderdaad van de overwinning en hopelijk lukt het deze keer wel vanop de eerste startpositie. Ik vertrok al tweemaal aan de andere kant van de eerste startrij en toen liep het telkens fout af. We kruisen de vingers voor een beter resultaat."
Andrea Caldarelli over zijn aanpak in de Super Pole:
"Ik heb de eerste ronde gebruikt om aan te voelen hoeveel grip er was en nadien, in de tweede ronde, alles uit de kast gehaald. Ik wist dat ik een foutje had gemaakt in de laatste bocht en dat er dus nog marge was. Ik probeerde dus vooral daar het verschil te maken."
Andrea Caldarelli over zijn band met K-Pax Racing:
"Mijn blijdschap was niet alleen toe te schrijven aan deze eerste pole voor Lamborghini. Dit voelt immers aan als een persoonlijke verwezenlijking, want ik heb K-Pax vorig jaar vooruitgeholpen in het Amerikaanse kampioenschap. We zijn toen ook kampioen geworden. Het is een hele eer om te aanschouwen hoe competitief ze zijn in deze belangrijke wedstrijd."

Marco Mapelli en Jordan Pepper delen dit weekend het stuur van de #6 Lamborghini Huracan GT3 van Orange 1 K-Pax Racing met Andrea Caldarelli. Het drietal probeert om het beste resultaat van de Italiaanse constructeur in de 24 Uur van Spa, een achtste plaats in 2021 en 2019, te verbeteren.

Foto: Vincent Wouters  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons