van der Horst

24H Spa: dit kunt u verwachten van 2023

Start 24 Uur van Spa 2022
Start 24 Uur van Spa 2022
Nog goed 350 keer slapen voor het tijd is voor de editie 2023 van de 24 Hours of Spa. En toch kunnen we nu al het een en ander uit de doeken doen. Hopelijk bent u even ongeduldig als wij!
  • De nieuwe Ferrari 296 GT3
Een schitterend staaltje Italiaanse autosportkunst, weliswaar ontwikkeld door het Franse ORECA: dat is de nieuwe Ferrari 296 GT3. De spraakmakende bolide maakt volgend jaar zijn debuut in Daytona en komt dus ook naar Francorchamps. We kruisen de vingers dat de flamboyante constructeur opnieuw twee topteams aan de start brengt!

 
  • Zeg niet langer WRT Audi, wel WRT BMW
Hoewel beide partijen hebben aangegeven dat ze nog rond de tafel moeten zitten om eventuele GT-plannen te bespreken voor volgend jaar, steken we ons hand in het vuur voor een deelname van WRT met de BMW M4 GT3 aan de komende 24 Hours of Spa. De reactie van Vincent Vosse bij onze collega's van Speedactiontv sprak boekdelen: "Officieel is het nog niet, maar je kan er wel van uitgaan dat we volgend jaar met BMW op de startgrid staan in Spa."

Het zou niet alleen betekenen dat het Duitse merk beter vertegenwoordigd zal worden in de Ardennen - Rowe Racing liet al noteren een soortgelijk programma te ambiëren in 2023 - maar mogelijk ook dat Valentino Rossi volgend jaar een M4 GT3 ter beschikking krijgt.
 
  • Nieuwe tribunes
Tribune La Source
Tribune La Source
De imposante tribune op de Raidillon is meteen een trekpleister geworden van het circuit van Spa-Francorchamps, maar de werken zijn pas volledig afgerond wanneer de nieuwe tribunes aan de Endurance-pitlane worden ingewijd. Er komt dus niet alleen meer plaats om de start van de race te aanschouwen - en dat was afgelopen weekend echt wel nodig - maar hopelijk ook een geluidsinstallatie die alle toeschouwers op de hoogte kan houden van het verloop van de wedstrijd...
 
  • Meer variatie in het peloton
Brabham BT63 GT2
Brabham BT63 GT2
Na enkele edities met uitsluitend GT3-materiaal op de startgrid, worden vanaf volgend jaar de voor amateurrijders meer toegankelijke GT2-wagens toegelaten tot de Bronze Cup. Dat betekent dat er potentieel enkele pareltjes, die niet bestaan in GT3-configuratie, aan de start zullen staan van de wedstrijd. We denken aan de Brabham BT63, de KTM X-Bow en de nieuwe Maserati MC20. Dat wordt smullen!
 
  • De nieuwe Porsche 992 GT3
Afsluiten doen we zoals we begonnen zijn: met een nieuwe wagen. Het is geen toeval dat aartsrivalen Ferrari en Porsche in hetzelfde jaar met een opvolger komen voor het huidige materiaal. Voor de laatstgenoemde gaat het om een GT3 van de nieuwe 992-generatie, die de povere editie 2022 van de 24 Uur van Spa moet doen vergeten, maar uiteraard ook in Daytona en op de Nürburgring voor de zege zal meespelen.Foto: Geert Franquet  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons