van der Horst

24H Spa: Het probleem van de tracklimits blijft bestaan

Zorgen de grindbakken voor een additioneel probleem?
Zorgen de grindbakken voor een additioneel probleem?
Het was uitkijken gedurende de internationale testdagen of er nog zou afgeweken worden van de piste in de bochten nu het circuit op vele plaatsen aangepast werd en grindbakken de geasfalteerde uitloopzondes vervingen. De conclusie is, er wordt minder afgesneden in de bochten met grindbakken maar er stelt zich nu een nieuw probleem.
AKKODIS ASP Team - Mercedes-AMG GT3
AKKODIS ASP Team - Mercedes-AMG GT3
Daar waar er geen grind gelegd werd blijven sommige deelnemers naarstig voorbij de curbstones rijden. Dat is vooral te merken bovenaan de Raidillon en bij het aansnijden van Combes. Dit is een probleem dat al jaren aanhoudt en zelfs strenge tijdstraffen konden geen soelaas bieden. Het herintroduceren van grindbakken leek een oplossing te bieden, maar dit creëert nu een nieuw probleem.

Opvliegende keitjes, een probleem?
Opvliegende keitjes, een probleem?
Geregeld gaat er toch een wagen over de curbstones in de bewuste met grindbakken uitgeruste bochten. Meestal ploegt de wagen met twee wielen door het steengruis dat dan omhoog geworpen wordt en op de piste belandt. Na een tijd zijn sommige bochten bezaaid met losse keitjes die een bijkomend gevaar vormen. Wanneer er over gereden wordt worden die steentjes weg gekatapulteerd en vliegen soms tot buiten de piste waar ze baancommissarissen, toeschouwers of geparkeerde wagens kunnen raken.

Verscheidene klapbanden tijdens de testdagen
Verscheidene klapbanden tijdens de testdagen
Bovendien bleken die keitjes en de scherpe randen van de curbs aan de basis te liggen van verscheidene klapbanden, gelukkig bij de testdagen zonder ernstige gevolgen. Op woensdag diende de sessie een half uur afgebroken te worden om de piste op te kuisen. Wat dit gaat geven tijdens de race is maar de vraag, verschillende neutralisaties voor opruimacties? Om dan nog te zwijgen over het feit dat wagens zich vastrijden indien zij nu te ver buiten de piste gaan. Afwachten dus wat dit eind juli gaat geven.    

Foto's: Niels Vaeck  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons