van der Horst

24H Spa: Kevin Gilardoni/Leonardo Pulcini van start tot finish naar winst

Kevin Gilardoni/Leonardo Pulcini - Oregon Team
Kevin Gilardoni/Leonardo Pulcini - Oregon Team
Leonardo Pulcini en Kevin Gilardoni hebben de tweede race van de Lamborghini Supertrofeo op Spa-Francorchamps gewonnen. De Italiaan nam vanaf de start de teugels in handen voor het Oregon Team, waarna de Zwitser het ondanks een neutralisatie kon afmaken. Gilardoni had uiteindelijk net genoeg voorsprong op Karol Basz/Andrzej Lewandowski (VS Racing) en het Nederlandse duo Milan Teekens/Maxime Oosten (Bonaldi Motorsport).
  • STX Motorhomes
Pulcini moest bij de start afrekenen met Glen Van Berlo (Target Racing) en hield stand, terwijl Teekens zich op een derde plaats nestelde. Alles bleef mooi samen tot aan de pitstops, toen de regen plots uit de hemel begon te vallen. Voor Pulcini was dat geen probleem en hield lang vol in deze verraderlijke omstandigheden, vooraleer hij de pits opzocht. Gilardoni kreeg de leiding weer in handen, maar net daarna mocht de safety car uitrukken vanwege een schuiver van Andrea Cola in de muur van de Raidillon. Op tien minuten van het einde werden de rijders weer losgelaten en bleef Gilardoni de race controleren. Achter hem kon Oosten de tweede plaats overnemen van Raul Guzman, die het stuur had overgenomen van Van Berlo.

Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Gerard Van der Horst - Van der Horst Motorsport
Toch was het Basz die verbaasde, zich naar de top 3 werkte en in de laatste ronde aan de Chicane voorbij de Nederlander geraakte met een tweede plaats algemeen als gevolg en tevens een tweede winst op rij in de Pro Am-klasse. Guzman en Van Berlo eindigden als vierde, terwijl Max Weering (Johan Kraan Motorsport) de top 5 afrondde. In de Am-klasse ging de winst naar Oliver Freymuth (AKF Motorsport), terwijl de Lamborghini Cup ten prooi viel aan Hans Fabri (Imperiale Racing), die eindigde voor zijn landgenoot Gerard van der horst (Van der Horst Motorsport), die net twee tiende tekortkwam voor de overwinning.

De Lamborghini-rijders krijgen een welverdiende zomervakantie. Begin september moeten ze weer aan de bak op de Nürburgring.

Foto's: Lamborghini Super Trofeo Europe - Racingpixels  • NASCAR American Festival

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons