van der Horst

24H Spa: ook in het donker is Ferrari snel

#51 Ferrari 488 GT3 - Iron Lynx
#51 Ferrari 488 GT3 - Iron Lynx
Ferrari heeft de goede prestatie van de kwalificatiesessie bevestigd tijdens de nachttraining voor de 24 Hours of Spa. Nicklas Nielsen, James Calado en Miguel Molina (#51 Iron Lynx) waren sneller dan twee exemplaren van de Audi R8 LMS GT3, aangevoerd door de #32 Audi Sport Team WRT van Dries Vanthoor, Charles Weerts en Kelvin van der Linde.
Ferrari blijft dus sterk presteren in Francorchamps, ook wanneer de nacht is gevallen boven het mooiste circuit ter wereld. De #51 Iron Lynx reed naar de beste rondetijd, terwijl de #71 van Antonio Fuoco, Daniel Serra en Davide Rigon als vierde aantikte, hoewel het snelste drietal van de kwalificaties amper vijf ronden afmaalde.

Dries Vanthoor en Charles Weerts waren in hun Audi R8 LMS van WRT de beste Belgen op de tweede plek. Oudere broer Laurens Vanthoor tankte vertrouwen na de remproblemen in de kwalificatiesessie en parkeerde zijn Porsche van KCMG op de negende plek, als beste vertegenwoordiger van het merk.

Veel teams beperkten hun inspanningen tot een minimum. Misschien wel het beste voorbeeld: WRT liet de wagen van Valentino Rossi, Frédéric Vervisch en Nico Müller amper zes ronden afwerken en eindigde buiten de top 50.

Foto Vincent Wouters  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons