van der Horst

24H Spa: Publiek kan genieten van talrijke animaties

2021 Totalenergies 24 Hours of Spa
2021 Totalenergies 24 Hours of Spa
Eindelijk voor het eerst sinds 2019 krijgen we terug een traditionele editie van de 24 Hours of Spa met naar goede gewoonte met ongelimiteerde toegang voor het publiek. Dit betekent dat ook de altijd talrijk aanwezige randanimatie weer terug is. Zo krijgen we op woensdag opnieuw de parade naar het centrum van Spa, is er zaterdagnacht een groot concert voorzien maar komt er dit jaar ook een expositie van Super cars.
2018 24 Hours Spa Parade
2018 24 Hours Spa Parade
De toeschouwers riskeren zich niet te vervelen tijdens deze vierenzeventigste editie van de 24 Hours of Spa. Talrijke animaties zijn nu ook weer voorzien in de paddock als zowel rond het circuit. Alles neemt aanvang woensdag met de traditionele parade naar hartje Spa. De 66 wagens die deelnemen aan de etmaalrace zullen present tekenen maar ook GT’s die de laatste jaren geschiedenis schreven in de 24 Hours alsook verschillende bolides uit de support races. Het is een unieke kans voor de toeschouwers om de wagens en de rijders van dichtbij te zien en daarenboven is de toegang gratis.

concert 2016 24 Hours of Spa
concert 2016 24 Hours of Spa
Ook terug van de partij is het zaterdagavond concert, ditmaal Tipik Electro Night genoemd. Daar treden op vanaf 20u30 USX & Izoard gevolgd door Jérémie Charlier en MC Shurakano. Om 23u00 is het dan de beurt aan The Avener. Met uw inkomticket voor de 24 uren hebt u automatisch ook toegang tot de concerten. Net voor middernacht is er weer een grootse vuurwerkshow, die onder meer van op de nieuwe tribune op de Raidillon zal kunnen gevolg worden.

Track Walk Sfeerbeeld 2018 Total 24 Hours of Spa
Track Walk Sfeerbeeld 2018 Total 24 Hours of Spa
Op vrijdagavond na de actie op de piste wordt de pitlane geopend voor het publiek, dat de gelegenheid krijgt om de mekaniekers aan de wagens aan het werk te zien in de pitboxen. Net als bij de twee vorige “normale” edities zal op dat moment ook de piste toegankelijk zijn voor de dappere wandelaars die te voet de Raidillon willen beklimmen.


Assetto Corsa Competizione eSports Series
Assetto Corsa Competizione eSports Series
Aan de voet van de Raidillon vinden we de Fan Village terug. Daar kan men zijn talent testen op simulators of shoppen in de vele winkeltjes. Ook de Fanatec Esports Arena keert terug voor zij die zich willen wagen aan het Sim racen. In de glazen arena bevinden zich 20 simulators die ook door de rijders zullen gebruikt worden tijdens de race voor de Fanatec Esports GT Pro Series op vrijdag. Zaterdagavond zullen enkele van de bekendste Sim Racers er hun kunnen ten toon spreiden.

Brabham BT62 GT2
Brabham BT62 GT2
Dit jaar viert SRO ook zijn dertig jarig bestaan. Daarom worden er twee wedstrijden georganiseerd voor historische GT’s die in de SRO races en tijdens de 24 Hours te zien waren gedurende de laatste 30 jaar. De eerste koers vindt plaats op vrijdag terwijl de tweede juist voor de start van de 24 uren wordt gehouden. In de paddock komt er daarnaast ook een expo van spectaculaire super cars. Zijn der onder meer te zien een Pagani Huayra R alsook een Mercedes-AMG GT Track Series. Bovendien zullen er ook verschillende GT2’s te bewonderen zijn, bolides die het weekend voordien deelgenomen hebben aan een manche voor de GT2 European Series op hetzelfde circuit.

De paddock van de support races en die zijn de Lamborghini Super Trofeo, de GT4 European Series samen met de GT4 Scandinavia, de Formula Regional European Championship by Alpine en de FFSA Formule 4, staan open voor het publiek. Ook de Karting piste van Francorchamps zal gedurende het ganse weekend geopend zijn.

Foto's: Georges De coster, Martijn Wouters, Vincent Wouters, Niels Vaeck & GT2 European Series
   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons