van der Horst

3H Sepang: Alessio Picariello wint GT klasse

Absolute Racing Audi R8 LMS
Absolute Racing Audi R8 LMS
De laatste manche van het seizoen 2015/2016 van de Asian le Mans Series te Sepang werd gewonnen door de Jagonya Ayam with Eurasia ORECA 03R-Nissan van Antonio Giovinazzi en Sean Gelael. Onze landgenoot Alessio Picariello kwam opnieuw aan de start met de Audi R8 LMS van Absolute Racing en samen met Jeffrey Lee en niemand minder dan Christopher Mies eindigde hij vijfde algemeen en won hij de GT klasse.
Antonio Giovinazzi/Sean Gelael - Jagonya Ayam with Eurasia Oreca 03R
Antonio Giovinazzi/Sean Gelael - Jagonya Ayam with Eurasia Oreca 03R
Na de zege in Thailand behaalde de Eurasia ORECA 03R in Maleisië zijn tweede zege op rij. Antonio Giovinazzi en Sean Gelael legden in 3 uren ttijd 86 ronden af en niettegenstaande een stop and go, wonnen ze de race met meer dan een minuut voorsprong op de Race Performance ORECA 03R-Judd van Oliver Webb en Niki Leutwiler. Een tweede plaats was echter voldoende voor Leutwiler om de titel te behalen. De Algarve Pro Racing Ligier JS P2 van Michael Munemann, Dean Koutsoumidis en Jamie Winslow, die van op de pole was vertrokken, vervolledigde het podium. Vierde werd de LMP3 Ligier JS P3 van het David Cheng Racing bestuurd door Thomas Laurent, David Cheng en Ho-Pin Tung.

Na een tweede plaats in de GT klasse in Thailand pakte de Absolute Racing Audi R8 LMS ditmaal zege. Alessio Picariello en zijn teamgenoten Lee en Mies haalden het na een felle strijd met de Team AAI BMW Z4 van Junsan Chen, Nobuteru Tanaguchi en Ollie Millroy, maar deze laatste bolide kreeg te kampen met bandenproblemen en viel terug naar de derde plaats achter de Bentley Continental van Andrew Kim, Tanart Sathienthirakul en Jonathan Venter.

Foto's: Asian Le Mans SeriesSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 24 januari 2016.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons