van der Horst

4H Abu Dhabi: Tom Van Rompuy en DKR Engineering draaien goed mee in vrije training

DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
DKR Engineering - Duqueine M30 - D08
De twee vrije trainingen voor de beide 4 Hours of Abu Dhabi zijn afgewerkt en Tom Van Rompuy en Valentino Catalano deden het er niet onaardig. De Antwerpenaar en de Duitser sloten tweemaal in de top vijf af, waarbij tijdens de eerste sessie de DKR Engineering Duqueine op een derde plek geparkeerd werd. In LMP2 was er dan weer Malthe Jakobsen, die zijn kunnen blijft tonen voor Cool Racing.
  • Skylimit Events
Cool Racing - Oreca 07 Gibson
Cool Racing - Oreca 07 Gibson
U kan er zeker van zijn, Jakobsen is klaar voor het nieuwe seizoen. De Deense piloot was de enige die tijdens de twee trainingen onder de 1:42 kon duiken en dat met een 1:41.957 als beste tijd. Hiermee blijft hij ruim Phil Hanson en Paul di Resta voor, die voor United Autosports maar liefst respectievelijk vijf en zeven tienden trager waren over de dag. Snelheid genoeg dus voor Cool Racing, alleen kon men dat nog niet waarmaken. Overigens zal Jakobsen het met alleen Alexandre Coigny moeten doen, gezien Nico Lapierre besloot om niet deel te nemen dit weekend.

In LMP3 was het net zoals in Dubai Marcos Siebert die de Cool Racing Ligier naar de snelste tijd van de dag piloteerde, voor Nicolas Varrone (WTM by Rinaldi Racing Duqueine), die op respectabele afstand volgde en zijn snelste tijd posteerde in de namiddag. Fabien Lavergne (MV2S Racing Ligier) daarentegen moest al zes tienden toegeven op de Argentijn. Voor DKR Engineering zit het wel goed, met hun derde en vijfde plaats. Als dit morgen gekopieerd kan worden tijdens de kwalificaties zijn de kansen goed voor Catalano en Van Rompuy met het zicht op de titel.

TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT3
TF Sport - Aston Martin Vantage AMR GT3
Tot slot houdt de Walkenhorst Motorsport BMW zich voorlopig koest. De veelvraat van Dubai was nergens bovenaan te bespeuren. In de plaats kregen we de TF Sport Aston Martin, bestuurd door Jonny Adam, die de snelste tijd van de dag reed. De Brit houdt hiermee onder meer Luca Stolz in de Haupt Racing Team Mercedes en Fabian Schiller in de GetSpeed Performance Mercedes af , die respectievelijk 68 en 79 duizendsten trager waren in de private testsessie op donderdag. Al zijn nu alle ogen gericht op morgenvroeg, wanneer de kwalificaties worden afgewerkt en dat vanaf 7:40 uur.

Foto's: Asian Le Mans SeriesDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op vrijdag 17 februari 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons