van der Horst

6H Spa: Ferrari boven in driemaal met rood onderbroken tweede sessie

Ferrari-AF Corse - Ferrari 499P
Ferrari-AF Corse - Ferrari 499P
De tweede vrije sessie voor de 6 Hours of Spa werd gedomineerd door Ferrari dat zijn twee wagens bovenaan de tabellen plaatste. Antonio Giovinazzi reed in de #51 de snelste chrono in 2:01.871 en was daarmee 1.278 seconde sneller dan de #50. De Cadillac #2 klokte de derde tijd terwijl we de eerste Toyota pas terugvinden op de vierde plaats. Voor Penske Porsche verliep de sessie rampzalig; beide wagens vielen stil op de piste waardoor ze geen van beide een chrono binnen de top 20 konden neerzetten.
André Lotterer zet de Porsche aan de kant op de Raidillon
André Lotterer zet de Porsche aan de kant op de Raidillon
Beterschap was er bij Peugeot met een vijfde chrono voor de #93, terwijl de Glickenhaus een mooie zesde chrono neerzette en daarmee de tweede Toyota voor bleef. Team WRT was ditmaal primus in de LMP2 klasse dankzij een ronde in 2:06.108 voor Robin Frijns met de Oreca #31. De United Autosport Oreca #22 lukte de tweede tijd voor de tweede Oreca van het Belgische Team WRT.

Team WRT - Oreca 07 Gibson
Team WRT - Oreca 07 Gibson
Ook in GTE-AM vonden we andermaal een Ferrari bovenaan de tabellen terug, ditmaal het exemplaar van AF Corse met #54. De Kessel Racing Ferrari, vrijdagmorgen nog de snelste, lukte deze keer de tweede chrono. De derde tijd was voor de GR Racing Porsche.

Foto's: Georges De Coster, Thomas Smets & Kurt Vanhoenacker
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op donderdag 27 april 2023.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons