van der Horst

75ste Editie 24 Hours of Spa op 1 en 2 juli 2023

Kalender 2023 Fanatec GT World Challenge  Europe
Kalender 2023 Fanatec GT World Challenge Europe
Nu de FIA de voorlopige kalender voor het formule 1 seizoen heeft bekendgemaakt waarbij de Belgische Grote Prijs gepland staat op 30 juli; diende SRO ook zijn kalender voor de GT World Challenge Europe aan te passen. De 24 Hours of Spa moeten dus hun vaste datum afstaan aan de formule 1 en verhuizen naar het eerste weekend van juli. Ook de testdagen in aanloop naar de etmaalrace komen dus op een vroegere datum een gaan nu door op 23 en 24 mei 2023.
Testday 24H Spa 2022
Testday 24H Spa 2022
Door het opschuiven van de 24 Hours of Spa naar een vroegere datum diende SRO ook lichte wijzigingen aan te brengen aan de planning van de overige races. Zo schuift de openingsrace van de Endurance Cup te Monza met één week op en ook de Sprint Cup zal op Brands hatch later van start gaan dan origineel gepland. De datum de 1000 km Paul Ricard blijft dan weer ongewijzigd van 2 tot en met 4 juni. De opmerkelijkste wijziging op de kalender is natuurlijk dat de 75st editie van de 24H of Spa doorgaan op 1 en 2 juli. De Misano Sprint Cup manche schuift twee weken naar voren midden juli terwijl de Sprint Cup manche op de Nürburgring plaats vindt op de originele datum van de 24 Hours of Spa. Na de zomervakantie gaat de Endurance Cup nog richting Hockenheim en Barcelona, terwijl ook de Sprint Cup ,og twee manches afwerkt respectievelijk in Valencia en Zandvoort.
 
Door de wijzigingen doorgevoerd aan de GT World Challenge Europe dienen ook de kalenders van de supportraces aangepast te worden. De GT4 European Series alsook de Fanatec GT2 European Series zullen nu enkele aanpassingen aan de kalender moeten doorvoeren.

Foto: Niels Vaeck
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op dinsdag 20 september 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons