van der Horst

8H Bahrein: 37 wagens voor finale - geen Glickenhaus van de partij

Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Glickenhaus Racing - Glickenhaus 007 LMH
Vandaag maakte de ACO de voorlopige deelnemerslijst bekend voor de 8 Hours of Bahrain, de finale van het WEC, die verreden wordt midden november. Daar prijken tot nog toe 37 wagens op de startlijst, verdeeld over de vier klassen, maar zonder Glickenhaus. Na het missen van de wedstrijd in Fuji afgelopen weekend zal de Glickenhaus 007 LMH ook niet aan de start verschijnen tijdens de finale van dit seizoen.
Alpine Elf Team - Alpine A420 Gibson
Alpine Elf Team - Alpine A420 Gibson
Hierdoor zal de opstelling van de Hypercar-klasse exact dezelfde zijn als tijdens de Japanse manche met twee wagens voor Peugeot en Toyota plus de Alpine. Voor deze laatste zal het overigens zijn laatste optreden zijn, gezien deze wagen na dit seizoen met pensioen mag. Ook Porsche, dat al eerder liet weten niet te zullen gaan, is officieel niet aanwezig tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen.


Voor het overige keren Nico Müller en René Rast terug bij respectievelijk Vector Sport en Team WRT en hetzelfde geldt voor Nick Cassidy bij de AF Corse Ferrari. De deelnemerslijst blijft verder ongewijzigd, wat dus betekent dat zowel Sarah Bovy als Jan Heylen present tekenen in het Midden-Oosten.

Foto: Racing International Photography / Diego Onida



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 14 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons