van der Horst

8H Bahrein: Geen Porsche LMDh aan de start

Porsche 963
Porsche 963
Tijdens de 24 uren van Le Mans liet de ACO verstaan dat de nieuwe constructeurs in LMDh mochten deelnemen aan de laatste wedstrijd van dit seizoen in Bahrein. Van die teams die degelijk ook in het FIA WEC zullen starten, leek Porsche de meest zekere te zijn die zulk een outing zou wagen, maar uiteindelijk besluit men toch om het testprogramma in de Verenigde Staten voorrang te geven op de race.
Urs Kuratle, hoofd van het LMDh-programma bij Porsche, verklaarde aan Sportscar365 dat de plannen gewijzigd zijn en men toch een testprogramma wil afwerken in de Verenigde Staten. Gezien de gemaakte vooruitgang leek het wel dat het merk samen met Penke Motorsport richting Bahrein zou trekken, maar door de nodige achterstand in de levering van onderdelen en de logistieke problemen wereldwijd, werd toch geopteerd om voor de start van het Amerikaans seizoen 2023 te kiezen

Ook bevestigde men bij Porsche dat men niet aanwezig zal zijn voor de LMDh-test in Road Atlanta, die plaatsvindt na Petit Le Mans en waar de overige LMDh's wel te zien zullen zijn. Bij Porsche opteert men voor testdagen in Daytona. Op dit moment hebben de twee testchassis van het Duitse merk al tesamen 16000 km afgerond. De bedoeling is om aan 30000 km te geraken voor de start van het komende seizoen.

Foto: Wilfried GeertsDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in FIA World Endurance Championship op woensdag 7 september 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 8H Bahrein.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons