van der Horst

ABT in zee met CUPRA voor het nieuwe seizoen

ABT CUPRA
ABT CUPRA
Hoewel alle teams en constructeurs voor het komende Formule E seizoen bekend waren, sluipt er toch nog eentje extra binnen. ABT, dat terugkeert nadat het verdween uit de serie nadat Audi de stekker uit het fabrieksprogramma trok, heeft namelijk een nieuwe deal beet. Het gaat samenwerken met CUPRA, een ander merk van de VAG-groep en dat onder de banner ABT CUPRA.
Hoewel het merk prominent op de livery staat, blijft het voorlopig daar bij voor CUPRA voor dit seizoen. ABT had namelijk al een samenwerking met Mahindra voor de aandrijving maar zal vermoedelijk voor 2024 overschakelen naar ééntje van de Spaanse constructeur. Die is niet aan een eerste proefstuk toe met een elektrische aandrijving, gezien zij volop actief zijn in het FIA ETCR-kampioenschap met hun elektrische toerwagen en daar tevens de titel behaalden dit seizoen.

Ook is dit niet de eerste keer dat het Duitse team met het merk uit de VAG-groep samenwerkt. Dit doen ze ook in het Extreme E-kampioenschap, waar zij onlangs in Uruguay hun eerste overwinning behaalden. Het komend seizoen komt het team aan de start met Robin Frijns en Nico Müller.

Foto: CUPRADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op vrijdag 9 december 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons