van der Horst

Abu Dhabi: Cordeel opnieuw in de punten

Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel - Van Amersfoort Racing
Amaury Cordeel heeft zijn eerste formule 2 seizoen kunnen afsluiten op een positieve noot. Na de vijfde plaats in de sprintrace eindigde onze landgenoot in de hoofdrace van de FIA Formula 2 te Abu Dhabi op de zesde plaats. De zege ging naar Ayumu Iwasa (DAMS). Te noteren viel ook de vijfde plaats van Logan Sargeant (Carlin), een voldoende resultaat om hem zijn superlicentie voor de formule 1 toe te kennen. Zo kan Sargeant volgend jaar debuteren in de formule 1 bij Williams.
Start hoofdrace formule 2 Abu Dhabi
Start hoofdrace formule 2 Abu Dhabi
Ayumu Iwasa vertrok van op de pole en behield bij de start de leiding, een positie die hij niet meer zou afstaan ook na de bandenwissel. Aanvankelijk wist Jack Doohan (Virtuosi) nog aan te klampen maar na de bandenwissel was het Felipe Drugovich (MP Motorsport) die de Japanner onder druk zette. Maar Iwasa hield stand maar de tweede plaats van Drugovich was ruim voldoende om de titel bij de teams te schenken aan MP Motorsport, temeer daat ART GP geen punten scoorde. Liam Lawson (Carlin), die zaterdag nog de sprintrace won, pakte nu de derde plaats.

Podium hoofdrace formule 2 Abu Dhabi
Podium hoofdrace formule 2 Abu Dhabi
Dennis Hauger (Prema) kwam als vierde over de lijn voor Logan Sargeant die dus met zijn vierde plaats in het kampioenschap genoeg had om de superlicentie te behalen. Amaury Cordeel vertrok als achtste en won twee plaatsen in de race, hij werd zesde  en bleef Richard Verschoor (Trident), Jüri Vips (Hitech), Marcus Armstrong (Hitech) en Roy Nissany (DAMS) voor. In het kampioenschap eindigt Cordeel op de zeventiende plaats. Drugovich was al kampioen maar in de finale stand gaat hij Theo Pourchaire, Liam Lawson, Logan Sargeant en Iwasa voor. Bij de teams is MP Motorsport kampioen terwijl Carlin nog de tweede plaats afsnoept van ART GP.

Foto's: Georges De Coster  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons