van der Horst

Ardeca Ypres Rally terug op de FIA World Rally Championship kalender

Ypres Rally 2021
Ypres Rally 2021
Vorig jaar kwam het FIA World Rally Championship voor een eerste keer naar ons land, meer bepaald met de Ypres Rally en ook dit jaar zal die rally meetellen voor het wereldkampioenschap. De Ardeca Ypres Rally zal dit jaar doorgaan van 19 tot 21 augustus en het wordt de negende manche van het kampioenschap.
Het zag er niet naar uit dat we de toppers van het WRC dit jaar in België aan het werk zouden zien maar de gevolgen van de corona pandemie maakten dat enkele organisaties hun ambitie niet konden waarmaken waardoor Club Superstage de kans krijgt om voor de tweede maal een manche van het FIA World Rally Championship te organiseren.

2021 FIA WRC Renties Ypres Rally Algemeen Podium
2021 FIA WRC Renties Ypres Rally Algemeen Podium
"Op de voorlopige kalender van het FIA World Rally Championship stond de 9de manche aangeduid in het weekend van 19 tot 21 augustus, maar de naam van de wedstrijd was nog niet ingevuld," vertelt Alain Penasse, voorzitter van Club Superstage. "Er waren meerdere kandidaten voor die plaats. Enkele weken geleden kregen we van de WRC Promotor de vraag of we die plaats wilden innemen met de Ardeca Ypres Rally. Zowel Wolf Oil, partner van het FIA World Rally Championship, als Ardeca, de naming sponsor van de wedstrijd, hebben inspanningen geleverd om deze tweede Belgische WK-manche mogelijk te maken.”

Het format van de wedstrijd dient nog bepaald te worden maar zal niet gelijk zijn aan dit van vorig jaar. Maar de start wordt zeker gegeven op de markt van Ieper. Er komen ook nevenwedstrijden voor de nationale klassen en de Historic-wagens, zodat alle nationale kampioenschappen present tekenen. Nu is het uitkijken of Thierry Neuville zijn zege van vorig jaar kan herhalen.

Foto's: Club Superstage & RIP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Rally Championship op vrijdag 18 februari 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons