van der Horst

Assen: Auer (Mercedes) pakt eerste seizoenszege

Lucas Auer - Mercedes
Lucas Auer - Mercedes
Lucas Auer won deze namiddag de tweede DTM-wedstrijd nadat hij ook al vanop de pole mocht starten. De Oostenrijker werkte al in de vijfde ronde zijn verplichte pitstop af en kon daarna de wedstrijd controleren zonder ooit een grote voorsprong op te bouwen. Liam Lawson (Ferrari), die op het einde nog wel heel dicht kwam, werd tweede, de winnaar van gisteren, Marco Wittmann (BMW), derde.
  • LTF
Start DTM Assen Race 2
Start DTM Assen Race 2
Auer liet bij het doven van de lichten Wittmann en de Ferrari's van Albon en Lawson achter zich. Iedereen had zijn lessen getrokken uit de late pitstop van van der Linde (Audi) gisteren en bij de eerste gelegenheid kwamen zowel leider Auer als Lawson naar binnen. Een ronde later volgden ook Wittmann en Albon, zij kwamen echter achter Lawson terug de baan op. Nog een rondje later zorgde Daniel Juncadella (Mercedes) voor de verrassing door na zijn snelle pitstop als virtuele derde weer de baan op te rijden, achter Auer en Lawson.

Podium DTM Assen Race 2
Podium DTM Assen Race 2
De Spanjaard kende echter geen geluk toen hij op enkele minuten van het einde een zekere podiumplek in rook zag opgaan door een probleem met zijn Mercedes. Wittmann kon zo de laatste podiumtrede nog inpalmen. Lawson doet met zijn tweede stek een goede zaak in het kampioenschap, hij blijft leider voor Wittmann en van der Linde, die dus als derde en vierde binnenkwamen. Esteban Muth (Lamborghini) werd vandaag tiende.

Foto's: Geert Franquet en Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Deutsche Tourenwagen Masters op zondag 19 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons