van der Horst

Bathurst 12H: 28 wagens op de deelnemerslijst

Bathurst 12 Hour 2020
Bathurst 12 Hour 2020
Na de lastige jaren wegens COVID vindt de Bathurst 12 Hour terug haar vertrouwde plek begin februari op de kalender en wordt tevens de seizoensopener van de Intercontinental GT Challenge. 28 wagens zullen zich wagen aan het Mount Panorama Circuit, daarvan zijn 22 GT3's. Daar wordt dan nog eens een onderverdeling in aangebracht, tussen de Pro-teams vinden we twee wagens van Team WRT terug.
  • Dreamdrive
Team WRT - BMW M4 GT3
Team WRT - BMW M4 GT3
De acht wagens in de Pro-klasse worden verdeeld onder vier verschillende merken. Mercedes is het best vertegenwoordigd met vier wagens, daarachter volgt BMW met twee wagens. Deze twee M4's worden ingezet door Team WRT en dat vermoedelijk met Belgische en Italiaanse inbreng aan de pilotenzijde. Tot slot zijn er ook nog één Porsche en één Audi die respectievelijk ingezet worden door Manthey EBM en Melbourne Performance Centre.

Maar waar Audi onderbemand is in de Pro-klasse, is dit niet het geval in Pro-Am en Silver klasse. Daar komen zes R8 EVO2's in actie, één exemplaar meer dan bij Mercedes. Porsche heeft ook nog twee ijzers in het vuur, terwijl Lamborghini één wagen in Silver heeft. De overige zes wagenskomen uit in de Invitational Class, die een enorm gevarieerd startveld biedt met verschillende merken. Daar is misschien wel de meest opvallende wagen de Sin R1, ingezet door Daytona Sports Cars met daarnaast natuurlijk MARC Cars, dat twee verschillende generaties aan de start brengt.

Foto: Intercontinental GT Challenge & Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Intercontinental GT Challenge op woensdag 11 januari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Bathurst 12 Hour.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons