van der Horst

Brent Verheyen test T2 Racing LMP3-bolide

Brent Verheyen - T2 Racing - Duqueine D08 LMP3
Brent Verheyen - T2 Racing - Duqueine D08 LMP3
Brent Verheyen, die dit jaar als derde besloot in het Belcar Endurance Championship op de TotaalPlan Racing Lamborghini, kreeg eerder deze week de kans om een Duqueine D08 LMP3-wagen aan de tand te voelen. Op het F1-circuit van Barcelona werkte T2 Racing namelijk een test af en daarbij bood het Zwitserse team de mogelijkheid aan onze jonge landgenoot om plaats te nemen in zijn LMP3.
Brent Verheyen
Brent Verheyen
T2 Racing is voor Brent Verheyen uiteraard geen onbekende, aangezien hij de voorbije jaren regelmatig uitkwam voor de troepen van Pieder Decurtins.

"Ik had altijd al eens met een LMP3-proto willen rijden en droomde al een aantal jaren van deze kans", licht Brent Verheyen toe aan Autosport.be. "Ik had al ervaring met downforce-wagens, meer bepaald met de Norma M20FC, maar dit was toch een heel andere ervaring. Qua vermogen is de Duqueine te vergelijken met de Lamborghini Huracán Super Trofeo uit de Belcar, maar in de bochten is hij echt een klasse apart. Barcelona is bij uitstek een circuit dat op het lijf geschreven lijkt voor dat type wagens, met enkele snelle bochten waar je echt voluit kan gaan. De grip en stabiliteit was verbluffend. Er kwam veel op mij af die dag, maar ik heb een enorm goed gevoel overgehouden aan de test. Ik kon een 150-tal kilometer rijden, met een wagen die compleet nieuw was voor mij op een piste waar ik nog nooit had gereden. Het team was tevreden van mijn chrono's en dus ben ik zelf ook content. We kijken nu wat de toekomst brengt, hopelijk kan ik een raceprogramma afwerken in dit type wagen, als opstap naar de 24 Uur van Le Mans, toch wel een grote droom van mij."

Foto's: Niels Vaeck & Verheyen press



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op donderdag 8 december 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons