van der Horst

Comtoyou Racing debuteert volgend seizoen in Fanatec GT World Challenge Europe

Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Saintéloc Racing - Audi R8 LMS GT3 Evo II
Naast de VW Fun Cup en series als FIA WTCR en TCR Europe, waarin Comtoyou Racing reeds naam en faam vergaarde, start het team van Jean-Michel Baert in 2023 nu ook in de GT-racerij. Een grote sportieve nieuwigheid voor het Belgische team dat de volledige Fanatec GT World Challenge Europe zal afwerken. Daartoe worden deze winter drie Audi’s R8 LMS GT3 Evo II in de ateliers van Frameries klaargestoomd.
Audi R8 LMS GT3 Evo II
Audi R8 LMS GT3 Evo II
We hebben al een paar jaar heel veel zin om de stap richting GT3 te zetten en Audi heeft ons ook al een paar keer aangespoord om dat te doen”, licht  François Verbist de nieuwe plannen toe. “Na drie jaar overwegen denken we dat het nu het gepaste moment is om de stap te zetten. We hebben dan ook drie nieuwe R8’s LMS GT3 Evo II gekocht, waarmee we de tien wedstrijden van de Fanatec GT World Challenge Europe zullen afwerken. We laten drie wagens in Sprint Cup rijden en twee in Endurance Cup, waartoe ook de 24U van Spa horen. Iedereen weet hoe hoog het niveau in dit kampioenschap is. De uitdaging is dan ook enorm, maar we beginnen heel bescheiden aan onze opdracht. We beseffen echter wel dat we beschikken over een wagen die kan winnen, en dat we – net als alle andere klanten – kunnen rekenen op de steun van Audi Sport customer racing. Komend seizoen willen we in de buurt van de beteren geraken, om dan in 2024 voor de titel te gaan.”​

Comtoyou Racing zal volgend seizoen dan wel een nieuwkomer zijn op de endurancescène, de merknaam zelf prijkte in 2022  reeds prominent op de flanken van de #26 Audi ingezet door het Saintéloc Junior Team, met Nicolas Baert als rijder in zowel de Endurance als de Sprint Cup (Silver Cup). In de Sprint Club werd de zoon van Comtoyou-teambaas Jean-Michel doorgaans geflankeerd door maatje Gilles Magnus, in de Endurance Cup kreeg de snel lerende Belg meestal Cesar Gazeau en Aurélien Panis als teamgenoten naast zich.

Audi is het meest succesvolle merk in de geschiedenis van Fanatec GT. De Duitse fabrikant heeft 48 algemene Sprint Cup-overwinningen en 10 in de Endurance Cup verzameld, een record voor beide disciplines.

Het seizoen 2023 Fanatec GT World Challenge Europe Powered by AWS begint met de traditionele testdagen op Circuit Paul Ricard op 7-8 maart. Het Endurance-seizoen gaat van 21-23 april van start in Monza, terwijl het startschot voor de Sprint-campagne op 13-14 mei in Brands Hatch wordt gegeven.

Foto: Niels Vaeck - Audi Sport customer racing Dit artikel werd gepubliceerd door Hans van Onsem in GT World Challenge Europe Endurance op woensdag 2 november 2022.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons