van der Horst

Dakar Classic: Belgische teams doen het nog steeds uitstekend

Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Dirk Van Rompuy & Jean Marie Lurquin - Toyota HDJ80
Het Spaans duo Fuster Pliego / Ramirez Moure en hun Mercedes G 320 werden gisteren na een off day van de leiding naar de zesde plaats verwezen en moesten hun leidersplaats afstaan aan de Fransen Mogno / Drulhon met een Toyota Landcruiser. De Spanjaarden namen vandaag sportieve revanche en wonnen de 8ste etappe. Ze schuiven van de zesde naar de vierde plaats en de leidersplaats in de klasse H1, maar de algemene leider blijft net als gisteren het Franse duo Mogno / Drulhon met de Toyota Landcruiser en ze leiden uiteraard ook de klasse H2.
  • St. Paul
Mercedes truck van Tom De Leeuw, Cédrec Feryn & Bjorn Burgelman
Mercedes truck van Tom De Leeuw, Cédrec Feryn & Bjorn Burgelman
Net zoals gisteren was het duo Van Dirk Van Rompuy / Jean-Marie Lurquin opnieuw de beste Belgische formatie in hun Toyota HDJ80. Ze wonnen de laatste RT van de dag. Ze schuiven hierdoor van de achtste naar de zesde plaats in de algemene tussenstand en tweede in de klasse H1.

De Mercedes truck van Feryn Dakar Sport met  De Leeuw/Feryn/Burgelman zijn nog steeds het best geklasseerde Belgische team met een schitterende vijfde plaats algemeen en tweede in de klasse trucks. Maar ze voelen ondertussen de hete adem van hun landgenoten Van Rompuy en Lurquin in hun nek. Beide teams zijn nog steeds in de running voor een podiumplaats algemeen en een zege in de respectievelijke klassen.

Koen Wauters - Toyota Landcruiser / Feryn Dakar Team
Koen Wauters - Toyota Landcruiser / Feryn Dakar Team
Koen Wauters en Pascal Feryn doen ook een goede zaak en schuiven op van de zestiende naar de dertiende plaats algemeen en van de vijfde naar de vierde plaats in de klasse. Ook zij ambiëren uiteraard minstens een podiumplaats in de klasse H2. Vader en zoon Claeys zijn ondertussen de top 30 binnen gerold.

Foto's: VR Racing / Feryn Dakar Sport
 Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Dakar Rally Raid op maandag 10 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Dakar.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons