van der Horst

Djeddah: Oscar Piastri loopt uit in het kampioenschap na zege in tweede sprintrace

Oscar Piastri
Oscar Piastri
Zaterdag vonden de twee sprintraces van de formule 21 plaats op het circuit van Djeddah. Op een waar men niet makkelijk kan inhalen is het belangrijk om vooraan te starten. In de eerste race wist Marcus Armstrong (DAMS), tweede op de grid, bij de start de leiding te nemen en die ook te behouden tot aan de meet niettegenstaande twee safety car procedures. De zege in de tweede race was voor Oscar Piastri (Prema Racing). De leider in het kampioenschap schoof op van plaats drie naar twee bij de start en verschalkte daarna Jehan Daruvala (Carlin) om alzo een nieuwe zege te behalen.
  • Heinz Performance
Direct na de start van de eerste sprintrace moest de safety car al de baan op na een crash tussen Guilherme Samaia (Charouz) en Marino Sato (Trident). De neutralisatie zou drie ronden duren waarna Armstrong de leiding die hij bij de start over nam van Liam Lawson (Hitech GP), wist te behouden. Een tweede safety car periode na een sortie van Théo Pourchaire (ART Grand Prix) bracht geen verandering meer in het klassement. Armstrong won zijn eerste formule 2 race, Lawson eindigde tweede terwijl Juri Vips (Hitech GP) beslag legde op de laatste podiumplek. Felipe Drugovich (UNI-Virtuosi) eindigde als vierde voor Jehan Daruvala (Carlin). Maar deze laatste kreeg een straftijd van 5 seconden voor inhalen buiten de limieten van de piste en zakte zo af naar de tiende plaats, een positie die hem wel de pole voor race 2 opleverde. Robert Shwartzman (Prema Racing) werd alzo vijfde. Piastri als tiende vertrokken finishte als achtste en mocht dus van op plaats drie de tweede sprintrace aanvatten.

Podium race 2
Podium race 2
Bij de start van die tweede race ging Piastri al direct voorbij Bent Viscaal (Trident) en nestelde zich in het slipstream van Daruvala. Piastri wachtte rustig af en na eesafety car procedure voerde hij de druk op de Indiër op. Daruvala ging in de fout en ging buiten de limieten van de piste om zijn positie te behouden wat hem 5 seconden straftijd opleverde. Piastri moest dus gewoon in het spoor van zijn rivaal blijven om de race te winnen maar toch bleef hij aanvallen en nam op drie ronden van de finish de koppositie over. Christian Lundgaard (ART Grand Prix) kwam als derde over de streep maar net als Daruvala kreeg hij een straftijd van 5 seconden zodat de tweede positie naar Bent Viscaal (Trident) ging. Robert Shwartzman legde beslag op de laatste podiumplaats, waarmee hij in de puntenstand over Guanyu Zhou springt naar de tweede plaats. Dan Ticktum (Carlin) en Jack Doohan (MP Motorsport) maakten de top vijf vol. Théo Pourchaire, die na zijn sortie in de eerste race achteraan moest starten wist nog op te klimmen naar de zesde plaats. Enzo Fititpaldi (Charouz Racing) werd zevende voor Zhou.

Foto's: Prema Racing
   • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons