van der Horst

DRM VW Fun Cup #477 niet-conform bevonden bij 25 Hours VW Fun Cup

DRM Motorsport - VW Fun Cup #477
DRM Motorsport - VW Fun Cup #477
Na een grondige technische controle van de motor, uitgevoerd door de technici van WRT, op vraag van de sportcommissarissen en de technische commissie van RACB Sport, in het bijzijn van de technici van het team DRM, werd er vastgesteld dat de motor van de VW Fun Cup #477 niet conform is aan artikel 6 van het technisch reglement van de European VW Fun Cup.
Als gevolg hiervan werd de VW Fun Cup #477 van het team “DRM” gediskwalificeerd en scoort deze wagen geen punten in de klassementen van de European VW Fun Cup.
 
Kronos en WRT wensen te benadrukken dat ze gechoqueerd en teleurgesteld zijn door deze vaststellingen en het hierdoor ontstane negatieve beeld over de VW Fun Cup in zijn totaliteit. Daarom behouden zij zich het recht voor om verdere sancties op te leggen aan Team DRM, in lijn met de door alle partijen ondertekende charters en contracten van “Partner” en/of “Agent” van de VW Fun Cup.
 
Dit betreurenswaardig bericht heeft ons doen besluiten om vanaf de volgende meeting van het kampioenschap, in l’Anneau du Rhin, een aanzienlijk aantal grondige en willekeurige controles uit te voeren op alle aanwezige wagens.

DRM liet later op de dag weten dat de onregelmatige wijziging aan de motor was gebeurd zonder medeweten van de teamdirectie. Het team betreurt tenzeerste het feit dat dit kon gebeuren en gaat niet in beroep, daarnaast nam men het besluit om de wagen #477 dit jaar terug te trekken uit de resterende races van de cup.

Kronos Events



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons