van der Horst

DTM Zolder: Glenn Van Parijs klopt Dylan Derdaele bij race 2

Start Zondagrace
Start Zondagrace
Glenn Van Parijs (NGT Racing) heeft de tweede manche van de Porsche Carrera Cup Benelux in de marge van het DTM weekend in Zolder gewonnen. De Limburger klopte streekgenoot Dylan Derdaele (Belgium Racing) en zorgde zo op eigen bodem voor een Belgische 1-2. De winnaar van gisteren, Huub van Eijndhoven (#TeamPGZ by JW Raceservice), legde beslag op de laatste podiumtrede, nadat de polesitter in de openingsronde zijn voordeel verloor en nooit echt kon terugslaan.
Podium Zondagrace
Podium Zondagrace
Glenn Van Parijs aasde op de zege vandaag en zette die ambitie meteen kracht bij door naar de kop te schieten eens de rode lichten doofden. Dylan Derdaele trachtte mee door te steken, maar stootte op van Eijndhoven en leek even van het gas te moeten. Even later vond de Belgium Racing-rijder echter zijn weg langs de Nederlander en nadien lagen de posities voor het ereschavot vast. Met deze uitslag is het kampioenschap spannender dan ooit, met Dylan Derdaele die - mede dankzij een bonuspunt voor de snelste ronde - de leiding in de puntenstand herovert op Huub van Eijndhoven die nu 1 puntje achterstand telt, terwijl Glenn Van Parijs dankzij zijn 20 punten voor de zege eveneens dichterbij sluipt en slechts 4 punten moet goedmaken op de nieuwe leider.

John De Wilde
John De Wilde
Am-rijder Jan Lauryssen (Q1 Trackracing by EMG Motorsport) verblufte de tegenstand opnieuw door als vierde af te kloppen, voor Steven van Rhee (Team GP Elite) en Xavier Maassen (#TeamPGZ by Red Ant Racing), die een felle strijd uitvochten. In Pro-Am ging de zege, net als gisteren, naar John De Wilde (Speedlover), voor Nicolas Saelens (Belgium Racing) en Floris Dullaart (Team GP Elite). Melden we tot slot nog dat Sebastian Freymuth (PG Motorsport), die op zaterdag bij het eerste treffen in de eindfase zijn Porsche nog in de muur plantte en vandaag vanaf de 18e plaats moest starten, afsloot op een knappe 7e plaats.

Update 16u

Na afloop van de wedstrijd werd Dylan Derdaele bedacht met een sanctie voor het afsnijden van de chicane in de openingsronde. In het manoeuvre, dat buiten het oog van de camera's gebeurde, ging hij voorbij aan Huub van Eijndhoven. Door de sanctie ruilen Derdaele en van Eijndhoven van plaats en bovendien behoudt de Nederlander daarmee de leiding in de puntenstand met één puntje voorsprong op de Belg.

De volgende afspraak van de Porsche Carrera Cup Benelux is op 18 en 19 september in het Noord-Nederlandse Assen.

Foto's: Georges De Coster & Arne Simons



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Porsche Carrera Cup Benelux op zondag 8 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons