van der Horst

Een jaar 2023 vol nieuwigheden voor Acome Racing

Acome Racing - Fun Cup #278
Acome Racing - Fun Cup #278
Hij is een van de historische pijlers van de Fun Cup powered by Hankook. Als voormalig kampioen en tweevoudig winnaar van de Hankook 25 Hours is Manu Nava ongetwijfeld de rijder met de meeste deelnames uit de discipline. Naast zijn passie en talent achter het stuur heeft Manu altijd veel vrienden om zich heen weten te verzamelen om de verschillende teams te vormen die de kleuren dragen van Acome Racing, een team dat hij samen met zijn dochter Estelle leidt.
Manu's beroemde uitspraak ‘Doe de dingen serieus zonder jezelf te serieus te nemen’ blijft gelden in 2023, maar er valt wel veel nieuws te noteren in het kamp van Acome Racing. Eén aspect zal niet veranderen: de samenwerking met de AP Mecanic’s-structuur van Pierre Piron en Patrick Bovy.
 
“Het is niet nieuw: geruchten doen snel de ronde in de grote familie van de Fun Cup, maar – en ook dat is niet nieuw – sommige van die geruchten zijn soms verdraaid”, lacht Manu. “Voor alle duidelijkheid, Acome Racing werkt nog altijd nauw samen met AP Mecanic's en er zal niets veranderen in onze organisatie. Patrick en Pierre hebben de kans gekregen om een officiële partner van de Fun Cup te worden en dat is een uitstekende kans voor hen. Wat de twee entiteiten betreft, we houden we dezelfde vrachtwagen, dezelfde structuur, dezelfde monteurs... en dezelfde vriendschap!”
 
VW Fun Cup #999
VW Fun Cup #999
Wat wel zal veranderen, is de auto waarop we Manu zelf zullen aantreffen. “Inderdaad, ik zal niet achter het stuur zitten van #278”, vertrouwt hij ons toe. “Om verschillende redenen konden mijn gebruikelijke teamgenoten David Doutrepont en Anthony Rosa niet het hele seizoen rijden. Daarom heb ik ermee ingestemd om deel uit te maken van de bemanning van de #999, waar ik zal samenwerken met andere oude rotten, als ik het zo mag zeggen: Xavier Knauf, Marc Lognard en Grégory Servais. Op sommige races zullen David Doutrepont en Anthony Rosa de rol van gastrijders spelen.”
 
Dat betekent niet dat de #278 afwezig zal blijven, integendeel. Frédéric Delhez, Nicolas Fedorenko en de broers Mitchel en Dusty Kukenheim (ook bekend als de directeuren van East Belgium Karting in Sankt-Vith) zullen de kern van de bemanning vormen.
 
Acome Racing - Fun Cup #500
Acome Racing - Fun Cup #500
De #500 PYRAT, die een vaste waarde is in de structuur van Acome Racing, zal ook aan de start verschijnen van de zeven races van het seizoen. Pierre-André Guillaume vormt samen met Arnaud Tsamère, Alexandre Renneteau, Xavier Weil en Julien Grosjean een team zonder kopzorgen.
 
“En als we daar de drie auto's van onze vrienden van AP Mecanic's aan toevoegen, staan er niet minder dan zes Fun Cups onder onze tent voor de samenwerking Acome/AP Mecanic's”, vertelt Manu verheugd. “En het belangrijkste voor ons is dat het om mensen gaat die onze kameraadschap delen en die vooral naar de circuits komen om zich te amuseren. Bovendien zijn we bezig de #4 volledig herop te bouwen en zal die tijdens het seizoen beschikbaar zijn voor verhuur. Kortom, we zullen ons niet vervelen in 2023!”
 
Onder leiding van Manu en Estelle Nava blijft Acome Racing onlosmakelijk verbonden met de leukste racekever. Dat wordt in 2023 opnieuw duidelijk, te beginnen met de eerste meeting op het Circuit Jules Tacheny in Mettet tijdens het weekend van 25 en 26 maart!

Kronos Fun Cup pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op maandag 13 maart 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons