van der Horst

Een nieuwe look voor de affiche van de 24H Spa

Affiche 24H Spa 2023
Affiche 24H Spa 2023
Voor de 75ste editie van de 24 Hours Spa koos de organisatie voor een totale nieuwe look voor de poster van de race. Met deze nieuwe aanpak van de affiche benadrukt SRO dat ze al vooruit blikken richting de toekomst die zich in ieder geval veelbelovend aankondigt voor de etmaalrace.
  • STX Motorhomes
Affiche 24H Spa 2023
Affiche 24H Spa 2023
Deze vijfenzeventigste editie van de 24H Spa is tevens de eerste met CrowdStrike als hoofdsponsor. Dit leidde tot een nieuwe visuele aanpak van zowel het logo van de wedstrijd als de affiche. De Britse artiest Jake Yorath, die al posters tekende voor het British GT, kreeg de opdracht om die nieuwe poster te ontwerpen. Hij ging voor een meer abstract ontwerp dat drie wagens voorstelt die de helling naar de Raidillon oprijden. Op de achtergrond is tevens de nieuwe tribune bovenaan de Raidillon zichtbaar. Alhoewel het ontwerp radicaal nieuw is zegt de kunstenaar dat hij toch werd beïnvloed door oudere posters en speciaal deze ontworpen voor de editie van 2007.


De 24H Spa vinden dit jaar plaats van 29 juni tot en met 2 juli en niet minder dan 72 GT3 bolides schreven zich in voor de vijfenzeventigste editie van de etmaalrace. De toeschouwers krijgen in het voorprogramma niet minder dan acht races van verschillende series te zien. Ook een demonstratie van GT1 bolides is voorzien.  

Afbeelding: SRO motorsports
   • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons