van der Horst

Kalender 2012 vrijgegeven - 6H Zolder valt samen met 24H Nürburgring

Le Mans Series
Le Mans Series
Met wat vertraging werd vandaag dan eindelijk de Le Mans Series kalender voor volgend seizoen bekendgemaakt. Tussen de vijf circuits die men in 2012 zal aandoen, zit zoals verwacht Circuit Zolder. Twee weken nadat het WK Endurance haar manche heeft afgewerkt in Spa, zal het Europese kampioenschap de 6 uren van Zolder afwerken op het Limburgse asfaltlint.
  • STX Motorhomes
Organisator Patrick Peter wachtte wel heel lang met het vrijgeven van zijn kalender, voornamelijk de gesprekken met de omloop van Portimao (Portugal) slepen lang aan en tot op heden staat het nog steeds niet vast of de seizoensafsluiter in de Algarve effectief zal doorgaan. De rest van de kalender bevat enkele klassieke circuits verspreid over heel Europa. Net als vorig jaar start het seizoen op 1 april in het  Franse Le Castellet, om vervolgens naar Zolder, Donington, Brno en Portimao te trekken.
 
De organisatie blijft vasthouden aan het concept van wedstrijden met een duur van 6 uur en zal ook volgend seizoen live beelden aanbieden van elke manche. Op het einde van het seizoen zullen er 6 uitnodigingen voor de 24h du Mans 2013 verdeeld worden onder de klassewinnaars.
 
In 2012 worden LMP1’s uit de LMS geweerd en neemt LMP2 de rol van topklasse over. LMPC (Oreca FLM 09)  GTE-Pro en GTE-Am blijven behouden en GTC (cupwagens van Porsche, Ferrari en Lotus) wordt als nieuwe klasse toegevoegd om het veld te stofferen. Momenteel loopt het echter niet storm voor het kampioenschap, slechts een handvol deelnemers hebben hun deelname nog maar bevestigd. Het is dan ook afwachten of de LMS de scheiding met het WEC/ILMC goed kan verteren.

LMS kalender 2012

9-10/3 - Paul Ricard Test (Frankrijk)
1/4 – 6 uren van Le Castellet (Frankrijk)
20/5 - 6 uren van Zolder (België)
15/7 - 6 uren van Donington (VK)
9/9 - 6 uren van Brno (Tsjechië)
4/11 - 6 uren van Portimao (Portugal)*

*te bevestigen

Update 22.00

Zoals u misschien reeds opmerkte, valt de meeting te Circuit Zolder samen met de 24 uren van de Nürburgring; een evenement waar traditioneel menig getalenteerd rijder aan de start verschijnt. De meeting te Brno overlapt dan weer met de 24H of Zolder.

Foto: DPPI



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in European Le Mans Series op maandag 28 november 2011.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons