van der Horst

Estoril Rookie test: Zesde tijd voor Gilles Magnus

Sacha Fenestraz - Josef Kaufmann Racing
Sacha Fenestraz - Josef Kaufmann Racing
Vijfentwintig rijders werkten dinsdag de Formule Renault 2.0 rookie test af te Estoril, onder hen drie Belgen. Gilles Magnus beëindigde de dag met een zesde tijd, Ghislain Cordeel reed de twaalfde tijd en Amaury Cordeel sloot de rangen. Sacha Fenestraz (Josef Kaufmann Racing), die al een seizoen ervaring heeft met de Formule Renault 2.0, was de snelste met een ronde in 1:36.602, hij ging de Franse formule 4 kampioen Yifei Ye (R-ace GP) en Thomas Preining (JD Motorsport) vooraf.
Yifei Ye - R-ace GP
Yifei Ye - R-ace GP
Na de vier uur durende morgensessie voerde Sacha Fenestraz al de tabellen aan met een tijd van 1:37.338. Gilles Magnus imponeerd met een vijfde tijd achter Alexander Vartanyan (JD Motorsport) , Alexey Korneev (Fortec Motorsports) en Yifei Ye, die de wagen die Defourny dit jaar bemande, gebruikte. Ghislain Cordeel volgde met de zesde tijd, debutant Amaury Cordeel klokte af met de 24ste tijd.

Gilles Magnus
Gilles Magnus
Startte de morgensessie nog op een natte piste, dan was de baan volledig opgedroogd wanneer het startsein werd gegeven voor de middagtraining. Fenestraz zette al vroeg de snelste rondetijd neer in 1:36.602. Na Yifei Ye en Thomas Preining volgden Alexander Vartanyan, rookie Job van Uitert (JD Motorsport) en Gilles Magnus (1:37.528). Ghislain Cordeel lukte een ronde in 1:37.932, goed voor de twaalfde tijd.

Gilles Magnus: “Ik heb eerder al eens met een Formule Renault 2.0 gereden en de wagen imponeert en is total verschillend van een formule 4. De wagen is sneller, heeft meer grip en heeft betere remmen zodat men veel later kan remmen. Met deze wagen verder gaan in 2017 is de meest logische keuze, maar wij moeten toch eerst alle opties evalueren.”  

Foto's: Renault Sport Series & Gilles Magnus
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 25 oktober 2016.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons