van der Horst

Eyckmans en Ramaekers sluiten WSK seizoen af in stijl

Start OK-Junioren
Start OK-Junioren
Het populaire WSK kampioenschap werkte in november nog twee wedstrijden af alvorens de lichten van het seizoen 2022 definitief te doven. Met de WSK Final Cup, stonden de voorbije twee weken nog twee afspraken op de agenda. Begin november eentje in Sarno en afgelopen weekend eentje in Lonato. Onze landgenoten deden het verdienstelijk met een top tien klassering voor Ean Eyckmans in de OK en een hele knappe podiumplaats voor Thibaut Ramaekers in de OK-Junioren.
  • LTF
60 Mini: Zege en titel voor Zulfilkari
Dean Hoogendoorn
Dean Hoogendoorn
De Turk Zulfilkari greep de titel in de 60 Mini klasse. Hij was in Lonato nipt sneller dan Dean Hoogendoorn die tweede werd. De Nederlander verzekert zich daarmee wel van de tweede plaats in de eindstand. Filipo Sala werd voor zijn thuispubliek derde en ook dat volstond om de laatste trede van het podium te mogen beklimmen. In het veld van maarliefst 120 rijdertjes, reden drie piloten onder de Belgische vlag. Antoine Sylva Venant werd 59e, Flavio Caira, die met een Belgische licentie rijdt werd 78e, Bruno Priam 82e.
OK-Junioren: Schitterend seizoenseinde voor Ramaekers
Podium OK-Junioren
Podium OK-Junioren
Onze landgenoot Thibaut Ramaekers heeft met het einde van het seizoen in zicht, alle zeilen bijgezet. De jonge Waal deed het niet onverdienstelijk in de karting wedstrijd van de FIA Motorsport Games maar liet ook hier in het ijzersterke WSK veld zijn talent zien. Ramaekers realiseerde de pole op vrijdag en was daarmee de snelste van het 79 koppige pak Junioren. Ook na de heats prijkte de VDK Racing piloot fier bovenaan de tabellen. Hij kreeg een Italiaan en een Chinees als kortste belagers achter zich. Ook op zondag heerste onze landgenoot op Italiaanse bodem. Hij won zijn prefinale en mocht samen met Emanuele Oliviere op de eerste lijn starten. Daarachter volgden Zenhrui Chi en Enzo Tarnvanichkul. Onze landgenoot maakte de beste start en zag Tarnvanichkul meteen opschuiven naar P2 om even later ook voorbij onze landgenoot te gaan. Die viel daardoor terug naar de vijfde plaats maar herstelde zich doorheen de wedstrijd en klom weer op naar de voet van het podium. Tarnvanichkul, de regerende wereldkampioen nota bene, bleek net een maatje te sterk en de Thai reed naar de zege, voor Ramaekers en Olivieri die de titel pakt. Dries Van Langendonck werd mooi vijftiende op zijn Energy Corse chassis, Lenn Nijs op zijn beurt misliep nipt de finale. 
OK: Top tien voor Eyckmans, prima debuut voor Strauven.
Thomas Strauven debuteerde afgelopen weekend in de OK klasse nadat hij eerder uitkwam in de OK-Junioren. De Ricky Flynn Motorsport rijder was meteen bij de pinken en reed naar een indrukwekkende tweede tijd tijdens de kwalificaties op vrijdag. Met een 32e tijd zat Ean Eyckmans wat verder in het pak maar onze landgenoot herstelde goed in de heats en reed richting de 20e plaats, alvorens de finale te moeten starten. Strauven kende wat minder geluk in de heats en maakte de omgekeerde beweiging. Hij viel terug tot P24 maar vocht zich in de finale weer naar voren om als twintigste te eindigen. Eyckmans kende hetzelfde wedstrijdverloop en reed met het mes tussen te tanden naar de zevende plaats. De zege was er uiteindelijk voor Dmitry Matveev die sneller was dan Joe Turney, de nieuwe kampioen.
KZ2: Titel voor Senna Van Walstijn
KZ2
KZ2
De Nederlander Senna Van Walstijn kwam zondag niet verder dan de elfde plaats maar ook zijn naaste concurrenten konden geen potten breken. De Nederlander verzekerde zich zo van de titel voor Noah Millel, voormalig wereldkampioen, die gisteren zevende werd en Alex Maragliano die gisteren won, maar tijdens het eerste wedstrijdweekend in Sarno geen punten pakte. 

Foto's: WSK kartingDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 14 november 2022.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons