van der Horst

GP Stiermarken: Max Verstappen domineert als nooit tevoren

Max Verstappen - Red Bull Racing
Max Verstappen - Red Bull Racing
Op de Oostenrijkse Red Bull Ring heeft Max Verstappen (Red Bull Racing) zijn WK-leiding verstevigd met een autoritaire zege. In een wedstrijd waarin het vaak met een vergrootglas zoeken was naar actie, werd het podium vervolledigd door Mercedes-rijders Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.
  • St. Paul
Max Verstappen
Max Verstappen
Rond de pot draaien hoeft niet: het was geen weergaloze Grote Prijs van Stiermarken en dat was grotendeels te danken aan de prestatie van Max Verstappen. De Nederlander werd op geen enkel moment bedreigd door titelrivaal Lewis Hamilton, die uiteindelijk met nieuwe banden wel nog de snelste ronde uit zijn W12 kon puren. Het verschil tussen beiden bedraagt nu al 18 punten, met volgende week een tweede race op hetzelfde circuit om de kopzorgen van Mercedes nog wat groter te maken.

Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
Ver daarachter ging het tussen Valtteri Bottas (Mercedes) en Sergio Perez (Red Bull Racing) voor de derde podiumplaats, maar tot een wiel-aan-wielgevecht kwam het evenmin. Perez verloor de derde plek door een mindere pitstop en probeerde met een pokerzet nog terug te slaan. De Mexicaan kwam terug op sneller rubber, maar strandde op minder dan een seconde.

Lando Norris
Lando Norris
Lando Norris leek even het ritme van de koplopers te kunnen volgen met de soft-banden van Pirelli, maar meer dan een vijfde plek zat er voor de jonge Brit niet in. In de strijd voor de plek van 'best of the rest' was hij de enige die de beide Ferrari-rijders achter zich kon houden. Carlos Sainz vocht terug naar de zesde plek nadat hij tijdens de kwalificaties was gestrand in Q2. Charles Leclerc deed nog straffer: de Monegask kwam in de openingsronde onhandig in aanraking met Pierre Gasly, die meteen de handdoek in de ring moest werpen. Leclerc kwam ondanks een extra pitstop sterk terug naar de zevende plaats. Lance Stroll (Aston Martin), Fernando Alonso (Alpine) en Yuki Tsunoda (Alpha Tauri) scoorden de overige punten. Ook George Russell had punten kunnen pakken, maar ging enkel met de prijs van grootste pechvogel naar huis. De Brit lag in de openingsfase achtste, maar verdween uit de race door een motorprobleem.

De Formule 1 drukt even de resetknop in om volgende week opnieuw te racen op hetzelfde circuit. Enkel de banden zullen volgend weekend iets zachter zijn. Hopelijk zorgt dat voor meer spektakel...

Uitslag Race F1 Grote Prijs van Stiermarken 2021

#RijderTeamResultaat
1.Max VerstappenRed Bull Racing Honda71 ronden in 1:22:18.925
2.Lewis HamiltonMercedes+35.743s
3.Valtteri BottasMercedes+46.907s
4.Sergio PérezRed Bull Racing Honda+47.434s
5.Lando NorrisMcLaren Mercedes+1 ronde
6.Carlos SainzFerrari+1 ronde
7.Charles LeclercFerrari+1 ronde
8.Lance StrollAston Martin Cognizant F1 Team+1 ronde
9.Fernando AlonsoAlpine F1 Team+1 ronde
10.Yuki TsunodaScuderia AlphaTauri Honda+1 ronde
11.Kimi RaikkonenAlfa Romeo Racing Ferrari+1 ronde
12.Sebastian VettelAston Martin Cognizant F1 Team+1 ronde
13.Daniel RicciardoMcLaren Mercedes+1 ronde
14.Esteban OconAlpine F1 Team+1 ronde
15.Antonio GiovinazziAlfa Romeo Racing Ferrari+1 ronde
16.Mick SchumacherHaas+2 ronden
17.Nicholas LatifiWilliams Mercedes+3 ronden
18.Nikita MazepinHaas+3 ronden
19.George RussellWilliams MercedesDNF (niet geklasseerd)
20.Pierre GaslyScuderia AlphaTauri HondaDNF (niet geklasseerd)

Foto's: Racing International Photography



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons