van der Horst

FIA besluit om Russische en Wit-Russische piloten en teams niet uit te sluiten van deelname

Nikita Mazepin - Haas
Nikita Mazepin - Haas
De FIA is dinsdag samengekomen voor een speciale vergadering omtrent mogelijke sancties tegenover Russische en Wit-Russische piloten in navolging van de richtlijnen van het IOC. De FIA heeft besloten het IOC daarin niet te volgen en Russische piloten mogen verder deelnemen aan autosportevenementen met wel als voorwaarde dat ze onder een neutrale vlag rijden en dat nergens de Russische of Wit-Russische zichtbaar is, noch op de helm noch op de kledij noch op enige plaats op de wagen.
  • STX Motorhomes
Dit betekent dat Nikita Mazepin nog steeds kan deelnemen aan de Grote Prijzen met Haas F1 en dat G-Drive Racing met Daniil Kvyat als rijder kan starten in alle manches van het WEC, ook de 24 Heures du Mans.  

G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
G-Drive Racing - Aurus 01 Gibson
Daar tegenover staat dan weer dat de FIA geen enkel internationaal of regionaal autosportevent toelaat op Russische of Wit-Russische bodem. De Grote Prijs van Rusland wordt dus definitief van de kalender 2022 gehaald evenals de formule 2 manche als die van het WTCR. Er mag geen nationaal Russisch team deelnemen aan autosport events zoals de FIA Motorsport Games. De Russische en Wit-Russische federaties ontvangen geen subsidies meer van de FIA en personen uit beide landen die in de FIA verantwoordelijke posities innemen moeten voorlopig een stap opzij zetten.

Foto's: Racing International Photography & Arne Simons
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule 1 op dinsdag 1 maart 2022.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons