van der Horst

FIA start onderzoek naar ontknoping F1 seizoen

Hamilton vs Verstappen
Hamilton vs Verstappen
De FIA liet weten dat er een grondige analyse komt van de Safety Car procedure die plaats vond op het einde van de Grand Prix van Abu Dhabi. Naast de teams zullen ook de rijders gehoord worden.
F1 GP van Abu Dhabi
F1 GP van Abu Dhabi
“De omstandigheden rond het gebruik van de Safety Car als gevolg van het incident van Nicholas Latifi en de daarbij horende communicaties tussen de race directie en de formule 1 teams hebben bij zowel de teams, de rijders als de fans tot aanzienlijke misverstanden geleid. Dat heeft geleid tot een aantasting van het imago van het kampioenschap en voorziene viering van de eerste titel van Max Verstappen en de achtste consecutieve titel bij de teams van Mercedes.

Het onderwerp zal besproken en behandeld worden met alle teams en alle rijders om alzo lessen te trekken uit de ontstane situatie en om klaarheid te brengen bij de deelnemers, media en fans betreffende de huidige regelgeving om alzo de competitieve natuur van onze sport te vrijwaren tevens de garantie van veiligheid te bieden aan de rijders en officials.

Het is niet enkel de formule 1 die kan profiteren van deze analyse, maar in het algemeen alle andere FIA circuit kampioenschappen. De World Council heeft unaniem besloten om het voorstel van de president te ondersteunen.” Aldus de FIA. Een rapport en een duidelijk besluit moeten voor het begin van het seizoen 2022 klaar zijn.

Foto's: Racing International Photography
 



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons