van der Horst

Formule 3: Dubbel voor MP Motorsport met zeges voor Collet en Smolyar

Podium race 1
Podium race 1
Op de Hungaroring vond dit weekend de zesde afspraak van het Formule 3 kampioenschao plaats. Na op vrijdag de snelste tijd gereden te hebben in de kwalificaties won Alex Smolyar vandaag de hoofdrace. Gisteren was zijn teamgenoot Ciao Collet de snelste in de sprintrace die in de regen afgewerkt werd. Beide heren komen uit voor MP Motorsport dat zodoende uiterst positief kan terugblikken op dit wedstrijdweekend.
Ciao Collet
Ciao Collet
De eerste wedstrijd van het weekend ging in natte omstandigheden van start. Oliver Goethe mocht na zijn twaalfde tijd in de kwalificaties op vrijdag en de daarbijhorende pole voor race één, het veld in een rollende start richting de startlichten loodsen.De Campos piloot kwam zowaar in de laatste bocht naast de baan terecht en zag Franco Colapinto meteen de leiding afsnoepen in de eerste bocht. Ook Isack Hadjar en Caio Collet namen Goethe al snel te grazen die daardoor in amper twee bochten tijd van één naar vier terugviel. David Vidales parkeerde zijn wagen in de openingsronde hard in de bandenstapels waardoor de safetycar voor drie rondjes naar buiten kwam. Bij de herstart nam Collet meteen de bovenhand op Hadjar en de Braziliaan nam de tweede plaats over. Er volgde daarna een mooi gevecht om de leiding met een uitstekend verdedigende Franco Colapinto, die uiteindlijk toch de duimen moest leggen en Collet aan zich voorbij zag gaan. Aan spektakel geen gebrek in deze wedstrijd want na een nieuwe safetycar tussenkomst, verloor Collet bij de herstart meteen twee plaatsen. De MP Motorsport piloot nam P2 relatief snel weer over van Hadjar en met nog 8 rondjes te gaan passeerde Collet, Colapinto opnieuw. Voor goed deze keer, want Collet reed maarliefst acht seconden weg bij Colapinto die tweede werd voor Kush Maini, die zijn eerste F3 podium pakte. 

Ook vandaag startten de heren op regenbanden gezien een bui het circuit verraderlijk glad maakte. Alex Smolyar vertrok vanaf de pole en beschermde de leiding richting de eerste bocht prima tegenover Zane Maloney. De strijd vooraan werd een stuk minder spannend dan in de eerste race. Smolyar werd niet bedreigd voor de zege en ook de overige podiumplekken lagen al vanaf de start vast. Zane Maloney pakte zo de tweede plaats, voor Oliver Bearman. 

Ook het F3 kampioenschap trekt er even de stekker uit voor een verdiende zomerpauze. Binnen exact 25 dagen komen de heren opnieuw in actie op het circuit van Spa-Francorchamps. 

Foto's: FIA Formule 3


 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op zondag 31 juli 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons