van der Horst

Formule 3: Eerste namen voor seizoen 2023 sijpelen binnen

Gabriel Bortoleto
Gabriel Bortoleto
We zijn nog een kleine vier maanden verwijderd van de start van het nieuwe Formule 3 seizoen maar de eerste rijders die komend jaar hun opwachting zullen maken op de grid, zijn al bekend.
  • Shopa
Gabriel Bortoleto kreeg de eer om als eerste zijn naam op de inschrijvingslijst voor het seizoen 2023 te zien verschijnen. Hij zal na een prima testessie in Jerez, debuteren in de Formule 3 voor het Trident team. Ook dat andere Italiaanse team op de grid, Prema Racing, bevestigde niet veel later hun eerste rijder. Dino Beganovic, die in de Ferrari rangen is opgenomen als Junior rijder, maakt als kampioen in de Formula Regional European Championship by Alpine de overstap naar F3 en blijft daarmee dus trouw aan de rode Prema armada, het team waarmee hij in 2020 debuteerde in de Formule 4. 

Gabriele Mini opende, eind september, de driedaagse test op het circuit van Jerez als snelste en overtuigde daarmee de heren van Hitech. De Italiaan schuift zo aan tafel voor een Formule 3 campagne in 2023, na vice kampioen te zijn geworden in de FRECA, na Beganovic. Ook de nummer drie in dat kampioenschap, Paul Aaron verzekerde zich ondertussen van een F3 stuur. De 18 jarige Est komt uit voor Prema Racing, het team waarmee hij in 2019 debuteerde in de Italiaanse F4 en dat hij ook de voorbije jaren trouw bleef. 

Grégoire Saucy
Grégoire Saucy
Ook van uit het Franse ART Grand Prix sijpelde de eerste naam voor 2023 binnen. Grégoire Saucy plakt er nog een seizoen aan vast nadat hij vorig jaar voor het eerste in actie kwam in de F3, toen ook voor ART GP. Na zijn titel in het FRECA kampioenschap in 2021 waren de verwachtingen voor zijn debuutseizoen hoog. De Fransman kon nog niet helemaal overuigen en werd 15e in de eindstand. 

Mari Boya is de voorlopig laatste rijder die recent werd toegevoegd aan de startlijst voor volgend jaar. De Spanjaard start bij MP Motorsport in zijn eerste jaar in de Formule 3, na twee seizoenen actief te zijn geweest in de Formula Regional European Championship by Alpine.

Foto's: FIA Formula 3Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op woensdag 16 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons