van der Horst

Formule 3: Overtuigende poleposition voor Isack Hadjar in Spielberg

Isack Hadjar
Isack Hadjar
Isack Hadjar was vanmiddag de snelste in de kwalificaties van de Formule 3. In het Oostenrijkse Spielberg was de Fransman ruim twee tienden sneller dan Victor Martins en Oliver Bearman. Het is de eerste poleposition voor de Red Bull Junior, die derde staat in de tussenstand van het kampioenschap.
De vrije training, eerder op de dag, werd een kolfje naar de hand van Arthur Leclerc. De Prema rijder noteerde als eerste een snelle tijd op slicks, nadat de sessie in lastige, regenachtige, omstandigheden opgang geschoten werd.

De kwalificaties vonden wel in optimale omstandigheden plaats en de tijden lagen meteen kort bij elkaar. Victor Martins noteerde een voorlopig snelste tijd maar Bearman, Leclerc, Frederick en Stanek waren niet veraf. De wind bleek een niet te onderschatten invloed te hebben op de rondetijden waardoor er lang gepokerd werd om in het slot van de sessie, op de juiste plaats op de baan te zijn. Hadjar had net de tijd van Victor Martins verbeterd wanneer de rode vlag gezwaaid werd wegens de gestrandde Zdenek Chovanek. De sessie werd niet meer hervat waardoor de uitslag gekend was. Poleposition voor Hadjar voor Martins en Bearman. Caio Collet reed de twaalfde tijd en start de eerste race, morgen, vanaf de eerste plaats.

Foto: George Decoster



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Circuit Internationaal op vrijdag 8 juli 2022.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons