van der Horst

Formule Renault NEC: Monza: race 2: Delétraz wint - Vanthoor out in eerste ronde

Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Na zijn foute beoordeling bij de herstart gisteren die hem mogelijk de zege kostte in de eerste race heeft Louis Delétraz zich herpakt op zondag. De Zwitser won de tweede race op overtuigende wijze. Onze landgenoten kenden minder geluk, Max Defourny wist nog de achtste plaats te behalen maar voor Dries Vanthoor was de race al over na minder dan een ronde. De jonge RACB rijder raakte betrokken bij een aanrijding bij het aansnijden van de eerste chicane.
  • Footprints
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Dries Vanthoor - Josef Kaufmann Racing
Delétraz miste enigszins zijn start en zag Sasahara aan hem voorbijgaan en de leiding van de wedstrijd nemen. In de eerste chicane ging het al mis, verschillende wagens haakten in elkaar en moesten de strijd staken. Naast Nikita Mazepin, Ferdinand Habsburg, Darius Oskoui  en Rahul Raj Mayer was ook onze landgenoot Dries Vanthoor één van de slachtoffers van de crash. De Belg vertrok van op een mooie zevende startpositie en was vastberaden om voor het podium te gaan, de jonge RACB rijder kon dan ook zijn ontgoocheling niet verbergen.

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Nog voor het einde van de eerste ronde had Delétraz de koppositie heroverd en de Zwitser nam steeds meer afstand van Sasahara en reed alzo naar zijn eerste zege. Voor de derde plaats werd er meer strijd geleverd, Valentin Hasse-Clot (Strakka Racing) ontsnapte aan de massacrash tijdens de eerste ronde en rukte op van de zevende naar de derde positie achterna gezeten door Kevin Jörg (Josef Kaufmann Racing), Callan O’Keeffe (Fortec Motorsports) en Dennis Olsen (Manor MP Motorsport). Jörg en O’Keeffe reden nog op elkaar en vielen ver terug.

Max Defourny - Strakka Racing
Max Defourny - Strakka Racing
Ook Olsen zakte nog weg en de vierde stek ging naar Jehan Daruvala (Fortec Motorsports), Alex Gill (Fortec Motorsports). Olsen werd uiteindelijk nog als zesde. Max Defourny was als tiende vertrokken en kwam als achtste over de finishlijn. Ukyo Sasahara heeft na twee wedstrijden de leiding in het kampioenschap met 54 punten, 17 meer dan Louis Delétraz. Max Defourny bezet de derde positie in de tussenstand met 33 punten en is eerste rookie, Dries Vanthoor staat voorlopig dertiende.

Foto's: Racing International Photography
 

 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zondag 12 april 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons