van der Horst

GP Miami: Leclerc snelste in eerste vrije sessie

Charles Leclerc
Charles Leclerc
Voor het eerst hebben de formule 1 rijders kennis kunnen maken met de piste in Miami. Charles Leclerc (Ferrari) toonde zich nogmaals de snelste voor George Russell (Mercedes) en Max Verstappen (Red Bull). Valtteri Bottas (Alfa Romeo) was de eerste die kennis maakte met de bandenmuur in Miami. De wagen werd achteraan beschadigd maar Bottas bleef ongedeerd.
Warm en vochtig, dat is het in Miami waar de F1 piloten kennis maakten met de 5,410 kilometer lange piste. De banden kregen het dan ook hard te verduren en verschillende rijders konden dan ook een schuiver niet vermijden in de bochten. Leclerc was de snelste in de eerste vrije sessie met een ronde in 1:31.098. Zijn teamgenoot Carlos Sainz had het moeilijker, de Spanjaard ging onder meer rond zijn as en kwam niet verder dan de zesde tijd. Bij Mercedes heerste beterschap met de tweede tijd voor Russell en de achtste tijd voor Lewis Hamilton.

Een klein technisch probleem verhinderde verstappen beter te doen dan de derde tijd. Sergio Pérez klokte de vierde tijd. Pierre Gasly (AlphaTauri) rondde de sessie af met een mooie vijfde chrono en ook Alex Albon (Williams) verraste met de zevende tijd. Kevin Magnussen (Haas) en Daniel Ricciardo (McLaren) sloten de top tien af.

Foto: Georges De Coster
 



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons