van der Horst

GP Monaco: Tweemaal Charles Leclerc op vrijdag

Charles Leclerc - Ferrari F1-75
Charles Leclerc - Ferrari F1-75
Geen vrije testen meer op donderdag voor de formule 1 in Monaco, maar net als bij alle andere Grote Prijzen werden de vrije sessies op vrijdag gehouden. Voor Charles Leclerc (Ferrari) maakte het in ieder geval niet uit, op zijn thuiscircuit was hij tweemaal de snelste.
  • Dreamdrive
Max Verstappen - Red Bull RB18
Max Verstappen - Red Bull RB18
Max Verstappen zette eerst nog de snelste chrono neer in de morgensessie, voor de beide Ferraris. Maar na een onderbreking om de stilgevallen Haas van Mick Schumacher te evacueren wisselde de naam bovenaan de tabellen regelmatig. Verschillende rijders gingen rechtdoor in Sainte-Dévote maar op het einde was het Charles Leclerc die de snelste chrono neerzette met een ronde in 1:14.531. Sergio Pérez (Red Bull) reed de tweede tijd op 0.039 gevolgd door Carlos Sainz (Ferrari), Max Verstappen (Red Bull) en Lando Norris (McLaren).

Lewis Hamilton - Mercedes W13
Lewis Hamilton - Mercedes W13
Het begin van de tweede sessie werd gekenmerkt door een zware sortie van Daniel Ricciardo, waarbij de McLaren zwaar beschadigd raakte. De sessie resumeerde zich opnieuw tot een strijd tussen de Ferrari en de Red Bull piloten. Maar uiteindelijk namen de Ferrari rijders het voortouw, Charles Leclerc, op zachte rubbers, was opnieuw de snelste nu met een ronde in 1:12.656, gevolgd op 0.44 seconde door zijn teamgenoot Sainz. Sergio Pérez en Max Verstappen volgden terwijl Norris opnieuw de vijfde chrono neerzette. George Russell (Mercedes) was goed voor de zesde chrono, maar Lewis Hamilton, die zich ook misremde, bleef steken op de twaalfde plaats.

Foto's: Racing International Photography
   • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons