van der HorstTotal 24 Hours of Spa

GT & Prototype Challenge officieel voorgesteld

Jan Lammers - Ligier JS P3
Jan Lammers - Ligier JS P3
V-Max Racing Management, de organisator van de Supercar Challenge, lanceert dit jaar een nieuw Benelux kampioenschap, GT & Prototype Challenge genoemd. Deze nieuwe serie staat open voor de snelste categorieën van GT wagens en voor open en gesloten prototypes. De dikke GT’s werden dit jaar geweerd uit de Supercar Challenge maar kunnen dus nu terecht in de nieuwe GT & Prototype Challenge waar ook plaats is voor de prototypes die voorheen reden in de Superlights divisie.
  • Oeste Kart
Henk Thuis - Pumaxs RT
Henk Thuis - Pumaxs RT
De nieuwe serie, die het statuut heeft van nationale serie, staat open voor GT3 wagens maar ook voor dikke GT’s die voorheen in de hoogste divisie van de Supercar Challenge uitkwamen zoals daar zijn de Mosler MT900, Pumaxs RT en Viper, bolides die minimum 500 pk hebben. Daarnaast komen er ook drie divisies voor prototypes, een voor de P3 wagens, een tweede voor CN wagens als de Wolf GB08, Norma M20FC, Praga R1 Turbo en Radical SR8 en in de derde divisie worden oudere CN prototypes ondergebracht zoals de Radical SR3, Ligier JS51 en Praga R1.

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Het kampioenschap omvat zes manches die allen in de Benelux plaats vinden, Francorchamps en Assen worden tweemaal bezocht, Zolder en Zandvoort worden eenmaal aangedaan. Ieder event wordt gespreid over drie dagen en telt twee vrije testen van 40 minuten, een kwalificatie van 30 minuten en twee races van 60 minuten. Gedurende de races dient er eenmaal gepit worden waardoor de mogelijkheid bestaat dat de wagen gedeeld wordt door twee rijders. Voor de eerste race worden er 25 wagens aan de start verwacht, men hoopt dat het deelnemersveld later aangroeit tot een 35 bolides.

Kalender GT & Prototype Challenge:

19-21 mei: Zandvoort
9-11 juni: Spa Euro Races
14-16 juli: Zolder Superprix
4-6 augustus: Assen Gamma Racing Days
29 september-1 oktober: Spa Racing Festival
20-22 oktober: Finaleraces Assen

Foto's: Ronald Janssens & Supercar Challenge
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Supercar Challenge op vrijdag 13 januari 2017.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons