van der Horst

GTA Racing brengt Alfa Romeo terug naar 24 Hours of Zolder

GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
GTA Racing heeft het ambitieuze plan opgevat om met een Alfa Romeo 156 GTA aan de 24 Hours of Zolder 2014 deel te nemen. De formatie rond Ron Sanen betwistte in het verleden de Europese Alfa Romeo Challenge, een kampioenschap waar het vijfmaal op rij de kampioenenbeker veroverde. "Na enkele jaren Alfa Romeo Challenge, was het tijd voor iets nieuws", steekt teameigenaar Ron Sanen van wal. "De Alfa Romeo 156 GTA kent voor ons geen geheimen meer, maar de 24 Hours of Zolder vormt een heuse uitdaging. We zijn namelijk gewend van sprintwedstrijden af te werken en dat staat in schril contrast met een zware etmaalrace als de 24 Hours of Zolder. Deze race is echter altijd een persoonlijke droom geweest van mij en daarom hebben we besloten ons in te schrijven."
De Alfa Romeo 156 GTA van het team uit Ham werd volledig onder handen genomen en voorzien van de nodige upgrades. "De basis van onze wagen is zeer goed en de technische kennis van onze hoofdmechaniekers Frank en Vincent maakt dat we een heel betrouwbaar strijdwapen klaargestoomd hebben. De motor die we gebruiken is een onze vertrouwde 3.2 liter V6 die meer dan 300pk levert welke via een H-versnellingsbak wordt overgebracht op de voorwielen. Die versnellingsbak is tevens een van de speciale punten op onze wagen, want de transmissie vereist dat er dubbel ontkoppeld wordt bij het terugschakelen. Dat heeft meteen ook implicaties op vlak van rijders, want je moet gewend zijn met dergelijke aandrijflijn te racen. "
 
"Met Marc Seesing, Peter Bens en mijzelf beschikken we evenwel over een homogeen trio en we zijn ook absoluut niet van plan om vanaf de eerste minuut zwaar aan te vallen. We moeten onze ervaring maximaal benutten. Dat is de sleutel tot succes en onze strategie zal dan ook toegespitst zijn om de valkuilen te vermijden, ons eigen tempo te rijden en zo gestaag op te klimmen. De configuratie waarin de wagen nu staat, moet ons toelaten om 2 uur te rijden met een volle tank benzine en we willen daarenboven dubbele stints afwerken op de banden. "
 
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
GTA Racing - Alfa Romeo 156 GTA
Peter Bens maakte precies 15 jaar geleden overigens ook deel van het rijderskorps op een Alfa Romeo, maar sindsdien stond het Italiaanse merk niet meer aan de start van de Zolderse dubbele race rond de klok. "Klopt", bevestigt Sanen. "Vijftien jaar geen Alfa Romeo meer tijdens de 24 Hours of Zolder en daar brengen wij dit jaar verandering in! Het brede deelnemersveld dit jaar is trouwens fantastisch; sportief, maar ook op commercieel vlak. Een wedstrijd als deze vergt namelijk flink wat financiële middelen en als je dan een vol startveld hebt, spreekt dat tot de verbeelding van onze sponsors. Ik wil ook een woord van dank uitspreken aan onze vele sponsors, want we hebben namelijk een formule uitgewerkt om, naast onze hoofdsponsors MERO-TSK, Dakoverdak en Renting Cars, partners met een beperkt budget visibiliteit te bieden op de wagen. Het is dankzij die 25 kleinere partners dat we aan de start kunnen staan in Zolder, maar omgekeerd bieden we hen de mogelijkheid in de kijker te komen met een klein budget."
 
Voor GTA Racing betekenen die vele partners eveneens een nieuwe dimensie tijdens een race weekend. "We hebben in het verleden nog nooit zoveel genodigden gehad als bij de 24 Hours of Zolder en onze bedoeling is hen allemaal in de watten te leggen. Dat vergt wat inspanningen, want zo is er een speciale VIP-truck en zal La Baronale uit Heusden-Zolder in het weekend van 30 en 31 augustus zorgen voor een echte Italiaanse sfeer, met verse producten uit La Bella Italia!"

GTA Racing press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 15 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons