van der Horst

Gulf 12H: 2 Seas Motorsport schenkt McLaren eerste zege in tiende editie

2 Seas Motorsport - McLaren 720S GT3
2 Seas Motorsport - McLaren 720S GT3
Pole, zege in race 1 na zes uur en triomfator na nog eens zes uur racen: 2 Seas Motorsport heeft McLaren de allereerste zege bezorgd in het bestaan van de Gulf 12 Hours. De Brit Ben Barnicoat, de Bahreini Isa Bin Abdulla Al Khalifa en de Kroaat Martin Kodrić hielden in hun Pro-klasse McLaren 720 S uiteindelijk de Dinamic Motorsport Pro-Am Porsche (Pampanini/Calamia/Monaco) af met een ronde voorsprong, die op zijn beurt een ronde bonus verzamelde op de RAM Racing Mercedes-AMG (Loggie/Froggatt/Macleod). De Scuderia Villorba Corse Mercedes-AMG GT4 (D'auria/Strignano/Randazzo/Camarlinghi) won uiteindelijk de GT4-klasse met meer dan 15 ronden voorsprong op de SVC Sport Management Maserati.
  • STX Motorhomes
In 2018 zag de McLaren 720S bij zijn debuut een zege nog aan zich voorbijgaan toen ophangingsproblemen de oranje bolide terugsloegen. Twee edities later is het dus wel raak, met een eerste zege voor het roemruchte Britse merk. Met daarnaast Dinamic Motorsport en RAM Racing prijken er bovendien drie gekende namen op het ereschavot. De Ferrari 488 van Monster VR46 Kessel van Valentino Rossi, Luca Marini en Alessio Salucci besloot als vierde op minder dan twee minuten van de top drie. De wagen moest na de eerste zes uur racen een ronde tegeven op de leider en dat bleek de doodsteek. Na de Pro-Am zege bij de vorige editie en een plek op het algemene podium, moest de blauw-gele Ferrari ditmaal dus vrede nemen met eremetaal in Pro-Am.

De Optimum Motorsport McLaren 570 GT4, na het eerste wedstrijddeel nog primus in de GT4-klasse, kon vanwege mechanische problemen geen vuist maken in race 2 en besloot als derde in de klasse. Vermelden we nog dat de Inception Racing with Optimum McLaren en de tweede McLaren van 2 Seas Motorsport niet meer startten in race 2 na problemen tijdens de eerste wedstrijdhelft eerder op de dag.

Vanwege de coronapandemie vond de wedstrijd voor het eerst niet plaats in Abu Dhabi, maar in Bahrein. Het werd een weinig feestelijke tiende editie, maar ondanks een beperkt deelnemersveld (12 wagens), slaagde organisator Driving Force Events er toch in de wedstrijd te laten doorgaan. Eind dit jaar (18 december) staat er opnieuw een Gulf 12 Hours gepland, ditmaal op het Yas Marina Circuit waarbij Andrea Ficarelli en de zijnen zweren alles in het werk te stellen om de tiende editie in Abu Dhabi memorabel te maken.

--- Uitslag Race 1 Gulf 12 Hours Bahrein 2021 (pdf) ---
--- Uitslag Race 2 Gulf 12 Hours Bahrein 2021 (pdf) ---


Foto: Gulf 12 HoursDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 9 januari 2021.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons