van der Horst

Gulf 12H: 2 Seas Motorsport zet de toon in vrije trainingen - Vanthoor bij de les

Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Na een shakedown op woensdag en twee trainingen op donderdag, stonden vandaag opnieuw drie testsessies op het programma op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. Daar wordt dit weekend de elfde Gulf 12 Hours verreden, de tiende op het YMC en bovendien de eerste op de nieuwe lay-out van het circuit. De Mercedes van uittredend winnaar 2 Seas Motorsport zette de toon in het eerste oefengalop. De chrono van 1:51.669 van de #1 Mercedes van de Brit Ben Barnicoat, de Bahreini Isa Bin Abdulla Al Khalifa en de Kroaat Martin Kodrić werd in de voormiddag niet meer verbeterd. De Attempto Audi van onder meer Dries Vanthoor, die de meest recente editie in Abu Dhabi won, besloot elk van de drie trainingen in de top 3.
In de GT4-klasse kwam de besttijd op naam van de Century Motorsport Aston Martin. De bolide van Piers Johnson/David Holloway/Bradley Ellis noteerde, ook al in de eerste en koelste training, een 2:04.337 en niemand verbeterde die tijd nadien nog. Vermelden we tot slot nog dat de tweede training vroegtijdig werd stilgelegd na een crash van de #33 Kessel Racing Ferrari 488 GT3 van Murat Cuhadaroglu.

Om 15u Belgische tijd starten de kwalificaties. De eerste van twee races over 6u wordt zaterdagochtend op gang gevlagd om 6u35 onze tijd. Beide races kan u volgen via de livestream op de website van de organisatie , terwijl onze Nederlandse vrienden van RaceResults traditiegetrouw de timekeeping voor zich nemen.



Foto: Gulf 12 Hours



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 7 januari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons