van der Horst

Haspengouw: Wagner zet Belgen een hak

William Wagner - VW Polo Rally2
William Wagner - VW Polo Rally2
William Wagner heeft zaterdag de Rally van Haspengouw gewonnen. Dat is de seizoensopener van het Belgische rallykampioenschap. De Fransman haalde het na een nagelbijter van Maxime Potty.
  • STX Motorhomes
William Wagner (VW) haalde in de voorlaatste proef eindelijk Maxime Potty (Citroën) bij. De Fransman moest een hele dag jagen op de voormalige circuitrijder en beende hem op het einde bij. Met nog één proef te gaan bedroeg het verschil amper acht tellen. Potty deed wat moest en pakte de snelste tijd op de slotproef, maar hij kwam zes tienden te kort voor zijn eerste BRC-winst. Potty toont na een verkenningsjaar wel klaar te zijn om te winnen en een rol op te nemen in het BRC.

Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain - Hyundai i20 Rally2
Cédric Cherain (Hyundai) doet als derde ook meteen een goede zaak in het BRC, door nog voorbij Gino Bux (VW) te gaan. De opgave van Adrian Fernémont zet de deur al vroeg in het seizoen een pak meer open voor de concurrentie. Cédric De Cecco (Citroën) is mooie vijfde, voor Bastien Rouard (Hyundai) en gouwrijders Kris Princen (Citroën) en Jonas Langenakens (Mitsubishi), meteen ook eindwinnaar van het Cup-klassement voor Kurt Boone (Mitsubishi).

Bij de historics won Dirk Deveux (Ford) voor een verdienstelijke Tom Boonen (Lancia). Bij de Juniors had Jonas Dewilde (Renault) geen concurrentie. In de M-Cup won thuisrijder Patrick Diels, voor een sterke Bjorn Syx. In GT won Marvyn Henrard met grote overmacht, zeker na het wegvallen van Gunther Monnens.

Foto: Davy Degryse - RIP



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 25 februari 2023 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons