van der Horst

HTP Motorsport bevestigt Sprint line-ups

HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes-AMG GT3
Nadat Autosport.be eerder al melding maakte van de rijders die in Paul Ricard voor HTP Motorsport in actie kwamen tijdens de officiële Blancpain GT testdagen, werden de Sprint line-ups van het Duitse top team vandaag bevestigd. Bernd Schneider keert na een seizoen terug naar het team dat hem in 2013 de zege in de 24 uren van Spa bezorgde. De 51-jarige Duitser zal samen met de 20-jarige Nederlander Jules Szymkowiak een team vormen op een van de drie Mercedes-AMG GT3’s. Szymkowiak reed zich vorig jaar alvast in de kijker met enkele opvallende manoeuvres.
Zoals geweten bleef Maxi Buhk HTP Motorsport trouw, daarvoor wees hij zelfs een fabriekscontract af bij Bentley. De Duitser zal de Mercedes #84 delen met de Oostenrijker Dominik Baumann, vorig jaar nog BMW piloot. Het jonge duo won in 2012 de Europese FIA GT3 titel, toen aan boord van een Mercedes SLS ingezet door voorganger Heico Motorsport. De derde Mercedes-AMG GT3 zal worden bemand door Clemens Schmid en Jazeman Jafaar, geen onbekenden bij het team. Schmid bestuurde vorig jaar een Bentley van HTP in de ADAC GT Masters, terwijl de Maleisiër Jafaar in 2014 al eens de 24 uren van Spa betwiste op een Mercedes van het team. 

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 31 maart 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Misano.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons