van der Horst

Hungaroring: Mooie prestatie en veel punten voor Gilles Magnus

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus mocht na de meeting op de Hungaroring 35 punten op zijn conto bijschrijven. Onze landgenoot liet onder andere de beste tijd van alle kwalificatiesessies optekenen. Een goed voorteken voor het vervolg van het FIA WTCR-kampioenschap voor de Belg aan het stuur van de Audi RS 3 LMS van Comtoyou.
  • Prospeed Competition
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus geeft het grif toe: hij trok met enig voorbehoud richting het Hongaarse weekend. Na afloop van de tweedaagse op de Hungaroring stond de Belg ons echter stralend te woord. “Eerst en vooral liet men de 40 kg. succesballast die ons toegekend was vallen”, legt de rijder van de Audi RS 3 LMS uit. “Hoewel de Hungaroring uit nogal wat relatief trage bochten bestaat, voelde mijn auto vanaf de eerste trainingen goed aan. Dat werd bevestigd tijdens de kwalificaties. In Q2 liet ik zelfs de beste tijd algemeen optekenen. Ook in de derde en beslissende fase deed niemand beter. Voor die prestatie kreeg ik nog voor de start van de eerste race 10 bonuspunten.”

Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Gilles Magnus - Comtoyou Racing
Door een klein foutje in Q3 moest de Belgische rijder tevreden zijn met een vierde startplaats.
“In de wetenschap dat het hier in Hongarije heel lastig inhalen is legde ik me meer dan ooit toe op een goede start. En dat is ook gelukt. Een fractie van een seconde lag ik zelfs op de tweede plaats, tot een andere rijder brutaal de deur dicht deed. Ik wou geen risico’s nemen en kwam dus als vierde door. De hitte (30° luchttemperatuur, 45° asfalttemperatuur, red.) speelde een belangrijke rol en het bleek onmogelijk om de wagen voor me in te halen. Daarom ging ik als vierde over de streep.”

Als zevende op de grid van de tweede race beleefde Gilles Magnus een quasi identiek scenario, en finishte hij ook op die plek. “Ik ben over het algemeen genomen tevreden met dit weekend”, stelde onze landgenoot. “In totaal veroverde ik 35 punten, waarvan 10 voor die uitstekende kwalificatietijd. Dat belooft voor de volgende meetings.”

RACB National Team

 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Touring Car Cup op dinsdag 14 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Hungaroring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons