van der Horst

Ide zonder Mies naar Barcelona voor Blancpain Sprint titelstrijd

Enzo Ide en Christopher Mies
Enzo Ide en Christopher Mies
Enzo Ide zal het begin volgende maand in Barcelona zonder Christopher Mies moeten stellen op de WRT Audi #33. Zijn vaste partner in crime zal datzelfde weekend namelijk voorrang moeten geven aan zijn ADAC GT Masters programma, waar Mies ook het kampioenschap aanvoert met een Audi R8 LMS van Land Motorsport die hij deelt met Connor De Phillippi. Een spijtige zaak, het duo Ide/Mies scheert namelijk hoge toppen in de Blancpain GT Series Sprint Cup dit seizoen en oogt bijzonder goed gerodeerd.
WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
In het hyper competitieve deelnemersveld in de Blancpain Sprint Cup voert Ide momenteel de puntenstand aan met een marge van maar liefst 17 punten op de HTP Motorsport Mercedes-AMG GT3 #84 van Maxi Buhk en Dominik Baumann, en dat terwijl er nog maar 34 punten te verdienen vallen in Spanje. Samen met Mies won de West-Vlaming dit seizoen al twee Qualifying Races (Nürburgring & Hungaroring) en één Main Race (Brands Hatch).
 
Enzo Ide (r.)
Enzo Ide (r.)
“We hebben er alles aan gedaan om beide evenementen samen af te werken, maar dat bleek uiteindelijk onmogelijk,” verklaarde Mies. “Ik ben enorm teleurgesteld dat ik niet samen met Enzo en WRT de titel zal kunnen veiligstellen. Enzo is een van de beste niet-fabrieksrijders geworden in de paddock en verdient gewoon de titel.” Het is nog niet duidelijk wie Mies zal vervangen in Barcelona. De Audi GT fabriekspiloot zal samen De Phillippi komend weekend op de Nürburgring overigens in actie komen op de WRT Audi #28 van Will Stevens in de Endurance Cup finale.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 12 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons