van der Horst

JACK’S Racing Day: Porsche Carrera Cup Benelux herneemt na maand zomerpauze

Porsche Carrera Cup Benelux @ Circuit Zandvoort
Porsche Carrera Cup Benelux @ Circuit Zandvoort
Na een goede maand zomerpauze is de Porsche Carrera Cup Benelux terug! Ditmaal is de plaats van afspraak het legendarische motorcircuit van Assen, dat uiteraard ook op vier wielen een zeer uitdagende omloop is. De Porsche Carrera Cup Benelux doet dat in het kader van de zeer druk bijgewoonde JACK’s Racing Day. Het weekend van 6 en 7 augustus wordt er een van motoren, demo’s en knappe races, met als kers op de taart de zevende en achtste race van het seizoen 2022 van de Porsche Carrera Cup Benelux!
De JACK’S Racing Day is het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa en dat op het TT Circuit Assen. Het publiek heeft gratis toegang tot het evenement op de beroemde TT-tribunes en geniet van een dagvullend programma met autoraces, motorraces, races met superkarts, stunts en demonstraties van onze meer F1-bolides. Het spreekt voor zich dat dit evenement erg populair is.

“Net als op Circuit Zolder gaat het hier om een meeting met heel wat nationale en Benelux-series, waarmee wij onze positie in de autosportpiramide van de Lage Landen versterken”, aldus Porsche Carrera Cup Benelux Series Manager Olivier Aerts. “De nabijheid van onze collega’s maakt het mogelijk om te laten zien op welk niveau onze competitie staat en wat wij voor onze klanten kunnen doen. Op die manier werken wij ook al richting de toekomst, met name het seizoen 2024. Sportief gaan we in Assen verder met de strijd in alle klassen, of het nu ‘Overall’ is, in Pro-Am of in de Am-categorie. We zijn toe aan de eerste meeting van de tweede helft van het seizoen en dat wil zeggen dat we stilaan in de beslissende fase van het kampioenschap komen, wat de spanning alleen maar zal doen toenemen.”

De JACK’s Racing Day sportief start van tweede deel seizoen

Michiel Haverans
Michiel Haverans
We zien in Assen ook een aantal wijzigingen in het deelnemersveld, maar vooraan blijft de strijd ongewijzigd. In Zandvoort slaagde Glenn Van Parijs (NGT Racing) er een eerste maal in om Harry King (Parker Revs Motorsport) voor te blijven in de uitslag en de Hasselaar is zo de belangrijkste rivaal van de Brit, maar ook Ghislain Cordeel (Team GP Elite), de teamgenoten Sam Dejonghe en Xavier Maassen (#TeamPGZ by RedAnt Racing), en de thuisrijders Rik Koen (Parker Revs Motorsport) en Lucas van Eijndhoven (JW Raceservice), zullen er zeker alles aan doen om vooraan mee te spelen. Opvallend is ook de aanwezigheid van drie jonge nieuwkomers in de categorie ‘Pro’, met Michiel Haverans in de kleuren van Belgium Racing, naast Lars Poell en Will Aspin bij (Parker Revs Motorsport).      

In Pro-Am krijgen leider Jan Lauryssen (Q1 Trackracing) en zijn achtervolgers Tom Boonen (#TeamPGZ by RedAnt Racing) en Didier Glorieux (Speedlover) het gezelschap van Ziad Geris (Team GP Elite), terwijl Koen Wauters door een drukke concertagenda met zijn groep Clouseau er niet bij zal zijn. 

In ‘Am’ leidt de man uit Frankrijk, Sébastien Lajoux (DUWO Racing) de debatten, maar Stijn Lowette (NGT Racing) geeft zich zeker nog niet gewonnen. Verder tekenen ook Jaume Font (Baporo Motorsport), Sven van Laere (JW Raceservice) en Luc Vanderfeesten (#TeamPGZ by RedAnt Racing) present. 

De meeting start vrijdag met vrije trainingen om 10u36 en 15u13, gevolgd door de kwalificatiesessie om 10u01 op zaterdagochtend. De races zijn voorzien voor zaterdag om 15u04 en zondag om 11u59, telkens over 30 minuten en één ronde.

Porsche Carrera Cup BeneluxDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 4 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Jack's Racing Day Assen.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons