van der Horst

JACK'S Racing Day: Xavier Maassen op de rand van het podium

De JACK’s Racing Day op Circuit Assen was een overweldigend succes voor de autosport, met meer dan 60.000 toeschouwers voor races met motoren, superkarts, F1-bolides en als hoofdact tweemaal rond het middaguur de Porsche Carrera Cup Benelux. In die snelste merkencup van de Benelux zagen we uiteraard ook Xavier Maassen in de Porsche 992 GT3 Cup van #TeamPGZ by RedAnt Racing. De Limburger behaalde een zesde en een vierde plaats, toonde zich heel het weekend zeer snel, maar een beetje pech weerhield hem van een podiumplaats op een zeer populair event voor de gemotoriseerde sport!
  • Heinz Performance
Het is en blijft een waaninnig knap evenement, de JACK Racing’s Day, voorheen bekend als de Gamma Racing Day en dat uiteraard op het circuit van Assen in het noorden van Nederland. Het was de plaats van afspraak voor de zevende en achtste race van de Porsche Carrera Cup Benelux 2022, een goede maand na de vorige wedstrijden in Zandvoort, ook al in Nederland. Wat volgt zijn overigens nog races in Barcelona, tijdens de European Le Mans Series en de finale in Hockenheim, tijdens de laatste meeting samen met het hoogstaande DTM. 
 
Assen is en blijft een mooi event met al die mensen op de tribunes”, weet ook Xavier Maassen. “Bovendien begon het weekend prima, met een snelste tijd in de tweede vrije training, een opsteker na het toch moeilijke weekend in juni, op Circuit Zandvoort. Het is meteen het bewijs dat ik de snelheid nog steeds heb en dat ik aansluiting vind bij de jonge wolven van deze hoogstaande competitie.
 
Xavier Maassen trok de lijn door tijdens de kwalificaties, met twee derde plaatsen, in het sterke veld van de Porsche Carrera Cup Benelux. 

Mooie ereplaatsen en een spectaculaire race op zondag
 
“Dat was zeker goed en de eerste wedstrijdhelft op zaterdag liet ook het beste verhopen. Echter in de tweede helft van de race kreeg ik problemen met een te hoog oplopende bandendruk en ik vocht echt met de Porsche. Ik heb dan ook wat plaatsen moeten inboeten en kwam als zesde over de meet, niet echt wat ik verwachtte. Maar goed, de punten zijn binnen.” 
 
Op zondag reed Maassen een wedstrijd die bij het publiek zeker zal gesmaakt zijn. De tweevoudige kampioen van de Porsche Carrera Cup Benelux leverde een prachtig gevecht met twee rechtstreeks concurrenten en tikte als vierde aan, in het zog van de man op de derde plaats. “Het zal zeker mooi geweest zijn om te volgen, maar opnieuw, ik had zeker op het podium willen finishen. Ik zal positief eindigen en ik stel vast dat ik de snelheid heb, dat ik met de toppers meekan en dat is een goed gegeven voor de resterende races van het seizoen. Bovendien was het bijzonder weekend, nadat we buiten onze partners ook weer vijf gezinnen van Make-A-Wish blij mochten maken met een VIP bezoek aan dit mooie event, een echte kers op de taart.” 

Xavier Maassen Press  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons